Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Διαψεύδει ο Μπερλουσκόνι ότι ο Καντάφι τον θέλει νεκρό

Δημοσιεύματα θέλουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να λέει πως ο Καντάφι τον θέλει νεκρό. Διαψεύδει ο ίδιος με ανακοίνωσή του. Τι απάντησε η Κοριέρε Ντέλλα Σέρα.

Ο "Καβαλιέρε" όπως γράφει η εφημερίδα "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα", αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "κινδυνεύει η ζωή του και εκείνη των παιδιών του διότι ο Καντάφι έδωσε εντολή να τον καθαρίσουν, θέλει να τον δει νεκρό"
Το αβυσσαλέο αυτό μίσος μεταξύ των δυο πρώην φίλων και συμμάχων φέρεται να οφείλεται στο ότι η Ιταλία αποφάσισε να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις για την προστασία των εξεγερμένων της Βεγγάζης, σύμφωνα με τους ιταλούς αναλυτές
"Μέχρι πρότινος, στην Τρίπολη υπήρχαν τεράστιες αφίσες με φωτογραφίες μου και του Μουαμάρ Καντάφι ενώ δίναμε το χέρι. Τώρα, όμως, θεώρησε την στρατιωτική μας επέμβαση, προδοσία", φέρεται να είπε ο μεγιστάνας πρωθυπουργός.
Nα τονιστεί ότι ο Μπερλουσκόνι είχε καθυστερήσει να δώσει "πράσινο φως" στην συμμετοχή της Ιταλίας στις διεθνείς επιχειρήσεις στην Λιβύη και ότι δέχθηκε να προσφέρει την βοήθεια της Ρώμης, μόνον μετά από σχετική ψήφο του κοινοβουλίου, την προτροπή της Ουάσιγκτον και την σύμφωνη γνώμη του προέδρου Ιταλικής της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Διαψεύδει ο Μπερλουσκόνι
Σε ανακοινωθέν της, η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, διαψεύδει το άρθρο "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα" και άλλων εφημερίδων, που αναφέρονται σε δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τις οποίες "ο Μουμάρ Καντάφι θέλει να τον δει νεκρό".

Στο επίσημο αυτό ανακοινωθέν της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης, αναφέρεται ότι "πολλές εφημερίδες δημοσιεύουν και σήμερα μια ανθολογία δηλώσεων και φράσεων που αποδίδονται στον πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Είναι όλα αποτέλεσμα της πιο ανθηρής φαντασίας. Ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι δεν προχώρησε ποτέ, σε καμία από τις φερόμενες ως αποκαλύψεις σχετικές με τον Μουαμάρ Καντάφι".

Ανταπαντά η Κοριέρε Ντέλλα Σέρα
Η "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα", όμως, επιμένει στο δημοσίευμά της και σε απαντητική επιστολή της, τονίζει: "Η Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, κατανοεί τους ρεαλιστικούς λόγους που συνδέονται με τη διάψευση της προεδρίας της κυβέρνησης. Επιβεβαιώνουμε, όμως, ότι όσα περιέχονται στο άρθρο του Φραντσέσκο Βερντεράμι, σχετικά με τους φόβους που συνδέονται με τον Καντάφι, ελέχθησαν στο δημοσιογράφο μας, από επιφανείς εκπροσώπους της κυβέρνησης και του κεντροδεξιού "Λαού της Ελευθερίας" που συνάντησαν τον πρωθυπουργό. Αναφερθήκαμε στις συνομιλίες αυτές, με απόλυτη πιστότητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου