Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Έρευνες για χρυσό στη Θράκη

Μεγάλος καναδικός όμιλος θα αναζητήσει χρυσό στο Πέραμα της Θράκης. Υπεγράφη η άδεια επαναλειτουργίας των Χρυσωρυχείων στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Η επένδυση και τα πιθανά κέρδη
Την περιβαλλοντική άδεια σχετικά με την επαναλειτουργία των Χρυσωρυχείων στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
"Χρυσοθήρες" από τον Καναδά θα αναζητήσουν ένα εκατομμύριο ουγγιές χρυσού αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Πέραμα της Θράκης.
Η διαδικασία για την υλοποίηση της επένδυσης ώστε να ξεκινήσει η εκμετάλλευση του κοιτάσματος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.
Το κοίτασμα ανήκει στην εταιρεία "Χρυσωρυχεία Θράκης", την οποία ελέγχει από το 2008 η καναδική "Eldorado Gold".
Ο καναδικός όμιλος με έδρα το Βανκούβερ, πρόκειται να επενδύσει αρχικά 150 εκατομμύρια ευρώ και σε βάθος χρόνου άλλα 190 εκατομμύρια.
Ο συγκεκριμένος όμιλος έχει στην κατοχή του,  μεταλλεία χρυσού στην Κίνα, στην Τουρκία και ένα μεταλλείο σιδηρομεταλλεύματος στη Βραζιλία.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις για την επαναλειτουργία των χρυσωρυχείων, ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι το έργο πληροί τις προδιαγραφές που θέτει η ΕΕ και η Πολιτεία οφείλει να δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσει
Πρόσθεσε μάλιστα ότι τέτοιου είδους έργα δεν έχουν ποτέ την πλήρη αποδοχή της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου