Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Κάτι βρωμάει με την έκρηξη στην Κύπρο



Στα ελλιπή μέτρα ασφαλείας αλλά και στις επιδιώξεις κάποιων να μην καταστεί η Κύπρος ενεργειακός κόμβος, αποδίδει η πλειοψηφία των πολιτών, που πήρε μέρος στο δημοψήφισμα του newsbomb.gr, τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» της Μεγαλονήσου.
Από το σύνολο των 7.894 ψηφισάντων, το 29,02% εκτιμά πως δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ενώ το 28,4% πιστεύει ότι, έγινε για να μην καταστεί η Κύπρος ενεργειακός κόμβος.

Το 22,94% πιστεύει ακράδαντα πως πρόκειται για δολιοφθορά, εν αντιθέσει με το 19,64% που προσάπτει πολιτική ανεπάρκεια στην κυβέρνηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.
Πάντως αθροιστικά ξεπερνά το 50% το ποσοστό όλων όσοι αποδίδουν την έκρηξη σε δολιοφθορά ή σε ενέργειες κάποιων για να μην εξελιχθεί η Μεγαλόνησος σε σημαντικό ενεργειακό σταυροδρόμι της περιοχής. 
Υπενθυμίζεται ότι από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση Ζυγίου έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και δεκάδες τραυματίστηκαν.
Η έκρηξη προκλήθηκε από φωτιά, που εκδηλώθηκε σε εμπορευματοκιβώτια με πυρίτιδα, τα οποία προορίζονταν για τη Συρία και είχαν κατασχεθεί από τις Κυπριακές αρχές μετά από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου