Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ)


Το πρωί (σήμερα Δευτέρα) κατέθεσαν δύο δημοσιογράφοι, μία γυναίκα που διαθέτει περίπτερο στη Βλάστη και η φίλη της αδικοχαμένης Φιλιώς, η τελευταία που συνομίλησε τηλεφωνικώς με το θύμα, λίγες ώρες πριν διαπραχθεί η ανθρωποκτονία. Οι δημοσιογράφοι Κώστας Μαυρίδης και Ρόη Βασβατέκη, οι μόνοι που πήραν συνέντευξη τον Σεπτέμβριο του 2005 από τον βασικό μάρτυρα Ηλία Ζησιό, κατέθεσαν μαρτυρίες από αυτή τη βασική και καθοριστική συνέντευξη. Οι δύο δημοσιογράφοι υποστήριξαν ότι ο «βασικός πυρήνας» όλων όσων τους είπε ο βασικός μάρτυρας, είναι ότι «ο Ζησιός είδε τον Μπερεκετλή να χτυπά με πέτρα το κορίτσι στο πρόσωπο». Σημείωσαν βεβαίως ότι «υπήρξαν αντιφάσεις και επιμέρους διαφορετικά σενάρια», εκ μέρους του Ζησιού, ωστόσο επέμειναν ότι «ο βασικός πυρήνας» των λεγομένων με τα οποία ο Ζησιός ενοχοποιεί τον 39χρονο κατηγορούμενο παραμένει.
Σημαντική ήταν η κατάθεση της μάρτυρας κ. Μυσιρλή, η οποία διατηρεί κατάστημα στη Βλάστη. Είπε λοιπόν στην κατάθεσή της ότι ο κατηγορούμενος αγόρασε τσιγάρα από το κατάστημά της στη Βλάστη, στις 5 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, δηλαδή την επόμενη της νύχτας του εγκλήματος. Η μαρτυρία αυτή αξιολογείται ως πολύ σημαντική, καθώς καταρρίπτει δύο άλλοθι που επικαλέστηκε ο 39χρονος κατηγορούμενος. Το πρώτο άλλοθι ήταν ότι την επόμενη της εξαφάνισης της κοπέλας, πήγε στη δουλειά μέσα στη ΔΕΗ. Επειδή όμως κατέρρευσε αυτός ο ισχυρισμός, επικαλέστηκε νέο άλλοθι, σύμφωνα με το οποίο εκείνη την ημέρα είχε μάστορα στο σπίτι, γι’ αυτό μέχρι το μεσημέρι βρισκόταν στο σπίτι του και έκαναν εργασίες. Όμως, η μαρτυρία της καταστηματάρχη από τη Βλάστη, αλλάζει τα δεδομένα.
Η φίλη του θύματος Ζωή Στόγια, είπε ότι συνομίλησε με τη Φιλιώ στο τηλέφωνο γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα της 4ης προς 5 Ιουλίου. Είπε ότι η Φιλιώ της μιλούσε από ένα μέρος με πολύ κόσμο, όπου είχε φασαρία και δεν ακουγόταν καλά. Πήγε παρά δίπλα σε ένα ήσυχο μέρος, όπου ακουγόταν καλύτερα. Σύμφωνα με τη μάρτυρα, η συνομιλία έγινε σε ήρεμο τόνο, συζήτησαν διάφορα πράγματα και αφού ολοκλήρωσαν τη συνομιλία τους, έκλεισαν το τηλέφωνο. Τίποτα από αυτή τη συνομιλία δεν μαρτυρούσε την τραγική συνέχεια, η οποία ακολούθησε με την εξαφάνιση της Φιλιώς, την άγρια δολοφονία της και την εξεύρεση του πτώματος μερικές ημέρες αργότερα.
Τελευταίος ανέβηκε στο βήμα ο αδελφός του βασικού μάρτυρα, Αλέξης Ζησιός, η κατάθεση του οποίου δεν ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί αύριο (Τρίτη) στις 9:30 το πρωί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου