Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Το «Ποτάμι» για τα Σκόπια

«Η Ελλάδα έχει χώσει το κεφάλι μέσα στην άμμο και δεν θέλει να δει την πραγματικότητα»...
Μάρτιος 26, 2014.

«Το ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ την τελευταία δεκαετία είναι χωρίς αποτέλεσμα για την Ελλάδα, παρά την αποφασιστική στάσης της.

 Η Ελλάδα αρχικά πρότεινε, η γειτονική χώρα να αναγνωρίζεται διεθνώς με μια προσωρινή ονομασία.


Σήμερα, ωστόσο, πολλές κυβερνήσεις και οργανισμοί έχουν αναγνωρίσει τη χώρα με το συνταγματικό της όνομα.

 Έχουμε χώσει το κεφάλι μας στην άμμο  και η άρνηση της πραγματικότητας δεν βοηθά.

Ακόμη και τώρα, πρέπει να επιδιώξουμε μια λύση χωρίς μαξιμαλισμούς, μια σύνθετη ονομασία με την οποία η γειτονική χώρα, θα  διαφέρει με σαφήνεια από την ελληνική Μακεδονία».

Αυτή είναι η άποψη του ελληνικού κόμματος «Το ποτάμι» για το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, το οποίο έκανε έκκληση προς τους πολίτες να το ψηφίσουν στις εκλογές για του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 25 Μαΐου, όπου θα εκλεγούν 21 ευρωβουλευτές που θα αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα, σημειώνει η σλαβική των Σκοπίων ‘Ούτρινσκι’.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το κόμμα τονίζει ότι «τα Σκόπια είναι ένα παράδειγμα έλλειψης στρατηγικής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Μεγάλη σκόνη γύρω από το θέμα αυτό προκάλεσε και ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, ο οποίος ως μέλος του κόμματος, δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει, ήδη, χάσει το ζήτημα της ονομασίας, επειδή το 95% των χωρών του κόσμου έχουν δεχθεί την ονομασία «Μακεδονία».

Ο φιλοξενούμενος στην τηλεόραση TV Sky, είπε ότι υποστηρίζει μια λύση στη βάσης μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά πρόσθεσε ότι ο ίδιος συμφωνεί ότι τα Σκόπια μπορούν να ονομασθούν όπως θέλουν «ακόμη και Μακεδονία ["па и Македонија"] », είπε, σύμφωνα με την Ούτρινσκι.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου