Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Όργιο προσλήψεων συγγενών και "ημετέρων" στη Βουλή

ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑ "ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ"
Όργιο προσλήψεων έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη Βουλή με τους βουλευτές και τους υπουργούς να διορίζουν τοιυς συγγενείς τους και τους «ημετέρους» τους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από τους περίπου 700 υπαλλήλους το 1993 φτάσαμε σήμερα στους 1.993 μόνιμους και έκτακτους υπαλλήλους.
Σχεδόν στο σύνολό τους μάλιστα οι υπάλληλοι είναι διορισμένοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Διαγωνισμός που να έχει επίφαση έστω κάποιας αξιοκρατίας στην επιλογή δεν έχει γίνει και το φαινόμενο αυτό συνεχίζεται ως σήμερα εν μέσω κρίσης και ενώ οι προσλήψεις ουσιαστικά έχουν παγώσει από την τρόικα προκαλώντας ασφυξία σε νευραλγικούς τομείς του κράτους. όπως η Υγεία και η Παιδεία.
Συνολικά, το προσωπικό της Βουλής ανέρχεται σε 1.393 υπαλλήλους και μαζί με τους επιστημονικούς συνεργάτες φθάνει τους 1.983 υπαλλήλους.
Ειδικότερα, κατά την 1.1.2014 στη Βουλή υπηρετούσαν 591 μόνιμοι υπάλληλοι, 605 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου, 72 ειδικοί φρουροί και 125 μετακλητοί υπάλληλοι. Υπηρετούσαν, επίσης, και 590 επιστημονικοί συνεργάτες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός της Γερμανίας όπου υπηρετούν στη Βουλή 2.700 άτομα η Ελληνική Βουλή έχει πολύ περισσότερους υπαλλήλους από τη Γερμανία ή την Ιταλία που έχουν διπλάσιο αριθμό βουλευτών.
Ένα άλλο στοιχείο παράδειγμα είναι ότι στην Πορτογαλία για 230 βουλευτές υπάρχουν 360 υπάλληλοι, ενώ στην Ελλάδα με τους 300 βουλευτές φαίνεται ότι χρειάζονται περίπου 6 υπάλληλοι ανά βουλευτή.
    Στο μεταξύ συνεχίζονται και δίδονται «χρυσά» εφάπαξ παρά το γεγονός ότι έχει μπει πλαφόν στις 25.000 ευρώ,
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Όπως ανέφερε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μυταράκης οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Προώθησης Εμπορίου εκτός του εφάπαξ από το Δημόσιο λαμβάνουν και ένα δεύτερο εφάπαξ μέσω ιδιωτικής ασφάλισης. Το ζήτημα δεν είναι η ιδιωτική ασφάλιση αλλά το γεγονός ότι οι εισφορές για αυτή πληρώνονται από το δημόσιο και έτσι οι εργαζόμενοι βγαίνουν σε σύνταξη λαμβάνοντας επιπλέον 180.000 ευρώ χωρίς να πληρώσουν... φράγκο.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου