Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Κλείνουν το νοσοκομείο Διδυμοτείχου και "ανοίγουν" δρόμο στον Έβρο για Τουρκία

Η ΑΓΚΥΡΑ "ΡΙΧΝΕΙ" ΠΛΩΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Η κυβέρνηση μετά τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, που με ψαρόβαρκες και καΐκια περνούν απέναντι στα τουρκικά παράλια για να νοσηλευτούν, εγκαταλείπει και τον Έβρο «ανοίγοντας» άλλη μια πόρτα στην Άγκυρα. Οι φορείς του Διδυμοτείχου βγάζουν κραυγή αγωνίας και καλούν τον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη να εντάξει το νοσοκομείο της πόλης σε αυτά που έχουν νομική αυτοτέλεια και να τερματίσει τη συγχώνευση του με αυτό της Αλεξανδρούπολης.
Σε μία ευαίσθητη περιοχή, όπως είναι το βόρειος Έβρος, το Διδυμότειχο και η Ορεστιάδα, η κυβέρνηση επιλέγει να προχωρά σε αποφάσεις και κινήσεις που προκαλούν ερωτήματα για τους σκοπούς βάσει των οποίων ενεργεί. Κλείνει νοσοκομεία, σχολεία και αφήνει τους πολίτες στο έλεος του Θεού και στις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας.
Αυτές οι τακτικές είναι εθνικά επιζήμιες. Ας το αντιληφθούν κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου και στην κυβέρνηση.
Αλλά τώρα έχουν να ασχοληθούν με την επίλυση του Κυπριακού. Να «σώσουν» το λαό της Κύπρου με το μοιραίο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη που θέλει να υπογράψει κοινό ανακοινωθέν με τους τουρκοκύπριους κάνοντας την Κυπριακή Δημοκρατία από κράτος κοινότητα.
Είναι δυνατόν να φέρνει την εγκατάλειψη σε τέτοιους είδους περιοχές κλείνοντας το νοσοκομείο και συγχωνεύοντας το με αυτό της Αλεξανδρούπολης που είναι δεκάδες χιλιόμετρα μακριά; Κι όμως είναι. Από την κυβέρνηση με υπουργό Εξωτερικών τον Ε. Βενιζέλο και υπουργό Υγείας τον Α. Γεωργιάδη όλα είναι πιθανά.
Η πολιτική της κυβέρνησης αφήνει πεδίο δράσης στην Τουρκία και στον Έβρο, όπως ακριβώς γίνεται στο Αιγαίο, όπου οι κάτοικοι προκειμένου να επιβιώσουν πηγαίνουν στα τουρκικά παράλια για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
Την ευκαιρία αυτή η Άγκυρα δεν την αφήνει ανεκμετάλλευτη. Ναυπηγεί πλωτά νοσοκομεία και ετοιμάζεται να τα ρίξει στο Αιγαίο προκειμένου να παράσχει υγειονομικές υπηρεσίες. Και ο κ. Γεωργιάδης επιχαίρει γιατί έστειλε έναν γιατρό στο Καστελόριζο για κάποιους μήνες.
Κάτι ανάλογο θα πράξει και στον Έβρο, όπως άλλωστε σχεδιάζει να κάνει στη δυτική Θράκη για τη μουσουλμανική μειονότητα, προκειμένου να «βάλει» πόδι στην ευαίσθητη αυτή ελληνική περιοχή.  
Γι’ αυτό ακριβώς προειδοποιούν οι φορείς του Διδυμοτείχου με αφορμή την υπόθεση του νοσοκομείου. «Επιβάλλεται το αίσθημα της απομόνωσης, της εγκατάλειψης σε μία ευαίσθητη γεωγραφικά περιοχή» καταγγέλλουν την κυβέρνηση εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου που σήμερα εξυπηρετεί 70.000 εργαζόμενους.
Όταν η κυβέρνηση δεν μπορεί ή δεν θέλει να προστατέψει τους πολίτες των ακριτικών νησιών, εγκαταλείποντας περιοχές όπως ο Έβρος, αφήνοντας να νέα παιδιά να πηγαίνουν απέναντι στην Τουρκία να προπονηθούν γιατί για λίγα ευρώ δεν μπορεί να λειτουργήσει η θερμαινόμενη πισίνα του κολυμβητηρίου, τότε συμβαίνουν δύο πράγματα.
Ή υπάρχει ανικανότητα ή πρόκειται για εθνική μειοδοσία. Το αποτέλεσμα και των δύο είναι το ίδιο.
Το μόνο ευτύχημα και η μόνη ελπίδα για τους ακρίτες μας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις. Όσο αντέχουν και αυτές από την υπονόμευση που επιβάλλουν ξένα συμφέροντα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου