Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Χάρτης της Μεγάλης Αλβανίας του 1941

Οι Σκοπιανοί έχουν πάθει αμόκ με τα αγάλματα και οι Αλβανοί με τους χάρτες.
Πάλι τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν έναν χάρτη του 1941, του Αλβανού  Αχμέτ Γκάσι(1988-1977)  από την Πρίστινα, που απεικονίζει μια Αλβανία, με εδάφη από Μαυροβούνιο, το Κοσσυφοπέδιο, τα Σκόπια (τα μισά) και από την Ελλάδα - σύμφωνα με τα όνειρά του, για ένα μεγάλο αλβανικό κράτος.


Το δημοσίευμα αναφέρεται πρώτα στο βιογραφικό του σχεδιαστή του χάρτη «των αλβανικών εδαφών» και κατόπιν περιγράφει εκτενώς τα όρια της Μεγάλης Αλβανίας.

Το ...περίεργο είναι ότι μέσα στη ρομαντική αυτή  χαρτογράφηση δεν συμπεριλαμβάνεται η ...Κέρκυρα, ως είθισται κατά τον αλβανικό εθνικισμό.

Η «Αληθινή Αλβανία», γράφει το δημοσίευμα θα έχει μια ακτογραμμή 651 χιλιόμετρα- από τα 316 που έχει σήμερα- και θα αρχίζει από τον Αμβρακικό κόλπο και θα φθάνει βορειότερα από το λιμάνι του Μπαρ του Μαυροβουνίου...

Σχολιασμός

Σχολιαστής του δημοσιεύματος, στην αλβανική δημοσίευση, αναρωτιέται πως «θα πάρουν αυτά τα εδάφη, όταν η νεολαία μπλέκει με τους βαχαμπιστές στα τζαμιά και πηγαίνει να πολεμήσει στη Συρία;», γράφει ο leshKUQI @


echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου