Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Πράσινο φως για 17.500 προσλήψεις-εξπρές

Κατεπείγουσα εγκύκλιο στους δήμους και στις περιφέρειες απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης. Ζητά τη πλήρη καταγραφή των αναγκών σε έκτακτο προσωπικό. Μέχρι πότε πρέπει να κλείσουν οι θέσεις
Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 17.500 εποχικών υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού με σχετική εγκύκλιο που ήδη έχει αποσταλεί προς τους δήμους και τις περιφέρειες όλης της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ζητεί την πλήρη καταγραφή των αναγκών τους σε έκτακτο προσωπικό.
Σύμφωνα με το Έθνος, η μεγάλη πλειονότητα των προσλήψεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 18 Μαρτίου, δεδομένης της απαγόρευσης που ισχύει για προσλήψεις και μεταβολές προσωπικού δύο μήνες πριν από τη διενέργεια των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών (18 Μαΐου).
Παράλληλα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκίνησε την απογραφή επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, οι οποίοι ανήκουν στις εκπαιδευτικές κατηγορίες της Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Οι επιτυχόντες αυτοί θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο των 10.000 προσλήψεων μονίμου προσωπικού που έχουν προγραμματισθεί για το 2014. Στην τοπική αυτοδιοίκηση, και κυρίως στους δήμους, θα προσληφθούν συνολικά 17.591 εποχικοί υπάλληλοι.
Από αυτούς:
*Οι 2.842 υπολογίζεται ότι θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου στις κεντρικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των δήμων.
*Οι 6.600 θα απασχοληθούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και
*Άλλοι 8.149 σε ανταποδοτικές υπηρεσίες και δομές όπου οι πολίτες πληρώνουν αντίτιμο.
Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 6.000 νέες θέσεις εποχικού προσωπικού θα προκηρυχθούν άμεσα μετά την έγκριση των αιτημάτων που θα καταθέσουν οι ΟΤΑ από την κυβέρνηση με βάση το σχέδιο προσλήψεων της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ειδικότητες που θα προκριθούν προκειμένου να πραγματοποιηθούν μέχρι τις 18 Μαρτίου οι προσλήψεις του έκτακτου προσωπικού αφορούν κυρίως θέσεις για εργάτες καθαριότητας, εργάτες πρασίνου αλλά και προσωπικό για βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και ειδικότητες που θα έπρεπε να προσληφθούν το καλοκαίρι, όπως ναυαγοσώστες και γυμναστές.
Στόχος είναι να έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των δήμων σε έκτακτο προσωπικό δύο μήνες πριν από τη διενέργεια των εκλογών καθώς, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο απαγορεύονται οι προσλήψεις από τις 18 Μαρτίου μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014 οπότε και θα αναλάβουν οι νέες διοικήσεις σε δήμους και περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου