Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ευάγγελος Βενιζέλος: Οι Αλβανοί των Σκοπίων συμφωνούν με την Ελλάδα για αλλαγή στο όνομα

Σκόπια.

Οι Αλβανοί των Σκοπίων, συμφωνούν με την Ελλάδα για το όνομα της χώρας. Η δήλωση αυτή έγινε από τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ελλάδας, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας, σύμφωνα με το "Фокус" που επικαλείται  το σκοπιανό κανάλι ‘Sitel’.


«Η αλβανική κοινότητα είναι πλήρως ανοικτή, είναι σύμφωνη με το όνομά μας, ένα ζήτημα ήσσονος σημασίας σε σχέση με το ιδεολογικό και ιστορικό πρόβλημα», είπε ο Βενιζέλος, κατά τη πρόσφατη επίσκεψή του στη Γαλλία, όπως ανέφερε δημοσιογράφος της Deutsche Welle  με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πολιτικού στο Παρίσι.

Ερωτηθείς από τον γερουσιαστή Emery de Montesquieu για το ζήτημα αυτό- ποιες είναι οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια και ότι αν στην Μακεδονία μιλούν ελληνικά- ο Βενιζέλος απάντησε ότι το γεωγραφικό έδαφος της Μακεδονίας, ανήκει σε περισσότερες χώρες και η κρατική υπόσταση των Σκοπίων χρειάζεται μια αλλαγή του ονόματος για γενική χρήση. Αναφερόμενος στο γλωσσικό ο Βενιζέλος είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην FYROM είναι οι σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων και τόνισε ότι η αλβανική κοινότητα είναι σημαντική και ότι το 35 τοις εκατό του πληθυσμού ομιλεί την αλβανική γλώσσα.

Τόνισε, ακόμη, ότι υπάρχει και μια ψευδομακεδονική γλώσσα, η οποία σύμφωνα με τη βουλγαρική κυβέρνηση και την επιστημονική κοινότητα, ανήκει στη βουλγαρική γλώσσα», είπε.

--
echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου