Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ του Δήμου Εορδαίαςσας προσκαλούν στην παράσταση για τον Κ.Π.Καβάφη «Επέστρεφε…»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Εορδαίας σε συνεργασία με το   ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ καθώς και με την υποστήριξη της ΕΛΜΕ Εορδαίας, σας προσκαλούν στην παράσταση για τον Κ.Π.Καβάφη «Επέστρεφε…» το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 8:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.
Πρόκειται για μια παράσταση αφιερωμένη στον Κ.Π Καβάφη τον  μεγάλο ποιητή. Ο Καβάφης και ένας άλλος ποιητής μοιράζονται τη σκηνή  και ξετυλίγουν μπροστά μας σκέψεις, αναμνήσεις, συναισθήματα, απωθημένα και όνειρα, άλλοτε συνομιλώντας και άλλοτε απαγγέλλοντας ποιήματα.
 Παράλληλα, μουσικές, χορός και θεατρική αναπαράσταση πίσω από ένα φωτισμένο λευκό πανί στο βάθος της σκηνής έρχονται ν’ αγκαλιάσουν και να ζωντανέψουν τους στίχους των ποιημάτων.
 Στο τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί υποδέχονται τους θεατές, για ν’ απολαύσουμε όλοι μαζί, με τη συνοδεία κρασιού, την έκθεση ζωγραφικής της Γλύκας Διονυσοπούλου, με μια σειρά πινάκων πάνω στην ποίηση του Καβάφη και για να ξεφυλλίσουμε βιβλία σχετικά με τον Καβάφη.
Σας περιμένουμε, λοιπόν, ελπίζοντας πως τα λόγια κι οι εικόνες της παράστασης έχουν κάτι να μας πουν για την ποίηση της ζωής, όπως τη «διαβάζουμε» στο έργο του Αλεξανδρινού ποιητή.
Η εκδήλωση αυτή είναι η δεύτερη, που διοργανώνει το ΝΠΔΔ  ΚΟΙΠΠΑΠ του Δήμου Εορδαίας, στα πλαίσια του εορτασμού για το έτος Καβάφη και της συμπλήρωσης των 150 χρόνων από την γέννηση ενός από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές.  

 
Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ
 
Θεοπίστη Κρυσταλλίδου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο, Πρόγραμμα: Γιώργος Δελιόπουλος
Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία, Κοστούμια, Μουσική επιμέλεια, Αφίσα : Γλύκα Διονυσοπούλου
Χορογραφίες: Πηνελόπη Μελίδου, Γλύκα Διονυσοπούλου
Φωτισμοί – κατασκευή σκηνικού: Σάκης  Παπαδόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικολέττα Σιώμου

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ
Βαγγέλης Τζημόπουλος, Γιώργος Δελιόπουλος, Γλύκα Διονυσοπούλου, Πηνελόπη Μελίδου, Τίμος Πεγιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου