Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Ν. Γκρουέφσκι: "Η Ελλάδα δεν σέβεται το διεθνή νόμο"

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ
Σε νέο παραλήρημα προχώρησε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι ο οποίος μιλώντας στο CNN δήλωσε..«εξοργισμένος» από τις ελληνικές προσπάθειες οι οποίες «μπλοκάρουν» τις ευρωπαϊκές προοπτικές των Σκοπίων, λόγω της διαφωνίας στην ονομασία. Φυσικά για τις αλυτρωτικές φιέστες που κάνει στα Σκόπια ούτε κουβέντα..
Συγκεκριμένα είπε στο CNN:
«Η Ελλάδα έχει μεγάλη επιτυχία στο να προσπαθεί να κάνει τα Σκόπια να φαίνονται ένοχα όσον αφορά την χρήση της λέξης ''Μακεδονία''. Η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί...έτσι δεν μπορούμε να επιλύσουμε το θέμα».
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, μίλησε με προκλητικό ύφος και υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τις προσπάθειες της χώρας του να αρχίσουν οι συνομιλίες για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ενώ είπε στο αμερικανικό δίκτυο ότι προσπάθησε να μιλήσει με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά εκείνος ήταν αρνητικός.
«Ο διεθνής νόμος είναι με το μέρος μας και πιστεύω ότι εάν η Ελλάδα αποφασίσει να σεβαστεί τον διεθνή νόμο, τότε θα μπορέσουμε να αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και θα μπορέσουμε να μπούμε στο ΝΑΤΟ», είπε ο Γκρουέφσκι.
Η απάντηση ήταν άμεση από την ελληνική κυβέρνηση, με τον Κωνσταντίνο Κούτρα, εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών να λέει στο CNN ότι αρκετοί προκάτοχοι του Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκαν με τον τότε Σκοπιανό πρωθυπουργό, αλλά όλα αυτά ήταν απλά «ευκαιρίες για φωτογραφίες».
Παράλληλα, ο κ. Κούτρας είπε: «Μια ολόκληρη γενιά της ΠΓΔΜ δηλητηριάζεται με πικρά αισθήματα κατά της Ελλάδος η οποία σημαδεύεται ως ο ένοχος για όλα τα κακά που αντιμετωπίζει η χώρα τους. Εάν τα Σκόπια είχαν δείξει θέληση, το θέμα της ονομασίας θα είχε επιλυθεί».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου