Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

«Η Ελλάδα επιμένει στην αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων»

Στην άποψη του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, ότι ολόκληρη γενιά έχει δηλητηριασθεί από πίκρα εναντίον της Ελλάδας, η οποία είναι ένοχη για τα πάντα, απάντησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.


 Ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας τόνισε ότι εάν τα Σκόπια είχαν δείξει τον ίδιο βαθμό δέσμευσης, όπως η Ελλάδα, το ζήτημα του ονόματος θα είχε επιλυθεί.

«Σε απάντηση προς τους ισχυρισμούς του Γκρούεφσκι, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε  στο CNN, ότι πολλοί προκάτοχοι του Σαμαρά, συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό της FYROM, αλλά πέρα από τις κοινές φωτογραφίες δεν δόθηκε καμία άλλη ευκαιρία».

Από το αμερικανικό κανάλι -CNN,  για τις σχέσεις της Ελλάδας με το κρατίδιο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ζητήθηκε  η γνώμη του πρώην μόνιμου αντιπροσώπου των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Kurt Volker, ο οποίος είπε ότι μια πιθανή αλλαγή στο όνομα των Σκοπίων, με την απόρριψη του όρου Μακεδονία, δεν συζητείται. Όπως δήλωσε τα Σκόπια είναι πρόθυμα να διαπραγματευθούν μία αλλαγή στην ονομασία, η οποία θα αναγνωρίζεται (μόνο) από τους διεθνείς οργανισμούς.

«Αλλά, δεν μπορούν να προχωρήσουν τόσο, όσο επιμένουν οι Έλληνες. Η Ελλάδα επιδιώκει να αλλάξει τα πάντα, το όνομα και το Σύνταγμα του σλαβικού κράτους. Είναι, απλά, μια επιθυμία, που δεν πρόκειται να συμβεί», σχολίασε ο Kurt Volker.

Ο Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να διαπραγματευθεί και αποφεύγει να αποδεχθεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία για απ’ ευθείας συναντήσεις, αναφέρει το σλαβικό  κανάλι ‘5’.

--
echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου