Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Μανιάτης: Επιβάρυνση 50 λεπτών σε όλους για επανασύνδεση ρεύματος των ευπαθών ομάδων

Οι επανασυνδέσεις ρεύματος θα στοιχίσουν 0,5 ευρώ ετησίως στους υπόλοιπους καταναλωτές, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης
Τη δημιουργία μιας ειδικής κατηγορίας στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στην οποία θα ενταχθούν μερικές χιλιάδες οικογένειες που είναι γραμμένες στα κοινωνικά συσσίτια των δήμων και της εκκλησίας και που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.
Ο κ. Μανιάτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, τόνισε ότι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα καμία από τις οικογένειες αυτές και διευκρίνισε ότι "η απόφαση είναι αυτές οι μερικές χιλιάδες συνανθρώπων μας να αποτελέσουν μια ειδική κατηγορία του ειδικού κοινωνικού τιμολογίου ώστε με ένα κόστος περίπου μισό ευρώ το χρόνο για όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές της ΔΕΗ να γίνει η αποπληρωμή της απαιτούμενης δαπάνης".
"Πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες των φτωχών και το κόστος να το πληρώσουμε οι υπόλοιποι. Τζάμπα δεν υπάρχει", σχολίασε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.
Καμίνης: Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες χωρίς ρεύμα στην Αθήνα
Δεκάδες χιλιάδες είναι οι οικογένειες που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην Αθήνα, δήλωσε  στην "Πρώτη Γραμμή" του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Επεσήμανε πως ο Δήμος έχει ήδη στη διάθεσή του τους καταλόγους με τους απόρους, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα.
Τέλος, προανήγγειλε πως θα ζητήσει την καταβολή δημοτικών τελών και από τις δημόσιες επιχειρήσεις που στεγάζονται στον Δήμο, ενώ υπογράμμισε ότι όταν μία οικογένεια είναι άπορη δεν πρέπει να τίθεται ζήτημα διακοπής της παροχής ρεύματος.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου