Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τέμενος Βοτανικού – Διαβατήριο Ισλάμ

rampidisτου Μιχάλη Ραμπίδη
Μετά από πέντε αναβολές για το  τέμενος στο Βοτανικό, υπεγράφη η σχετική σύμβαση ανέγερσής του. Αρχές Δεκέμβρη επίσης κατατέθηκε στη βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Στα υπουργικά έδρανα της βουλής ο κ Χρυσοχοίδης με περηφάνια έλεγε:’’ νιώθω πιο Έλληνας με την ανέγερση του τεμένους’’ επικαλούμενος μάλιστα και την προσφυγική του καταγωγή. Ο ίδιος από τα ίδια έδρανα τον Φλεβάρη 2010 έλεγε για τις ΗΠΑ ότι έχουν μουσουλμάνο πρόεδρο.
Άγνοια, ωχαδερφισμός ή πειθαναγκασμός, σημασία έχει ότι ενισχύεται συστηματικά η προσπάθεια εξισλαμισμού (μετανάστες, μουσουλμάνοι Θράκης κ.α.) της Ορθόδοξης αλλά και ανεξίθρησκης Ελλάδας.
Η αδιαφορία της μετά-χριστιανικής Δύσης στους 14 αιώνες Ισλάμ (610 μΧ.) έχει εξαλείψει από τα 20 εκ. το μεγαλύτερο κομμάτι του χριστιανισμού έως το 2012 από τη γη όπου γεννήθηκε (στοιχεία Βατικανού). Σε Λίβανο, Ισραήλ, Ιορδανία συνεχώς μειώνεται, ενώ τα πρόσφατα γεγονότα ομολογούν:
- ΙΡΑΚ: Στις 3-10-2010 επίθεση της Αλ Κάιντα σε εκκλησία της Βαγδάτης άφησε 44 νεκρούς. Η χριστιανική κοινότητα αριθμούσε περί τα 2 εκ. πριν την Αμερικάνικη εισβολή το 2003. Περισσότερα από τα 4/5 έφυγαν.
- ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Η βλασφημία ενάντια στο Ισλάμ σύμφωνα με τους νόμους επισείει την ποινή του θανάτου. Οι σκοπιμότητες που απαγγέλλονται τέτοιες κατηγορίες, κυρίως για διαφορές γης με χριστιανούς, αποτελούν  σύνηθες φαινόμενο. Μάλιστα τις περισσότερες φορές επιλύονται με θανάτους πριν φτάσουν στις αίθουσες δικαστηρίων. Η χριστιανική κοινότητα ζει με βίαιες απειλές, διακρίσεις και φόνους.
- ΝΙΓΗΡΙΑ: Ανήμερα Χριστουγέννων 2011 μια έκρηξη διέλυσε εκκλησία στην πρωτεύουσα Αμπούζα, σκοτώνοντας 25 ανθρώπους. Πριν από ένα χρόνο πάλι Χριστούγεννα στο Τζός φανατικοί μουσουλμάνοι σκότωσαν 32 και τραυμάτισαν 74.
- ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Πρωτοχρονιά 2011 έξω από την Αλεξάνδρεια σε εκκλησία εξερράγη βόμβα με 25 νεκρούς και 100 τραυματίες. Στις 9-10-11 στη Μασπέρα στρατιώτες θανάτωσαν 27 και τραυμάτισαν εκατοντάδες, χωρίς επιπτώσεις.
- ΣΥΡΙΑ: H χριστιανική κοινότητα αριθμεί περί τα 2,5 εκ υποστηρικτές στην πλειοψηφία τους του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Προτιμούν έναν βίαιο δικτάτορα που εγγυάται τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων, από το αβέβαιο μέλλον που θα φέρει η αποχώρηση Άσαντ.
- ΤΟΥΡΚΙΑ: Πριν από τον Α΄Π.Π. μόνον οι Ελληνογενής κάτοικοι από Θράκη, παράλια Μ. Ασίας έως Πόντο αριθμούσαν 12 εκ και αποτελούσαν το 35% του πληθυσμού. Η πολιτική εθνοκάθαρσης 1913-17 (Ταλάτ) εκτόπισε 1,1 εκ. Ακολούθησε ο αφανισμός των Ελλήνων Κων/πολης, Ίμβρου, Τενέδου κ.α.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τακτικής του εξισλαμισμού σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αποτελεί η Νορβηγία. Το 1974 άνοιξε το πρώτο τζαμί ως ‘’πολιτικό κέντρο Ισλάμ’’. Άρχισαν οι εγγραφές και οι επίσημες συναθροίσεις ομοθρήσκων, με αυξανόμενους ρυθμούς καταγραφής τους. Είχαν ήδη μπει σε εφαρμογή τα τρία (3) στάδια εξισλαμισμού του Όσλο: -Όταν ο μουσουλμανικός πληθυσμός είναι έως 5% η συμπεριφορά τους είναι κόσμια και απόμακρη. -Όταν πληθυσμιακά βρίσκονται μεταξύ 5 & 20% αρχίζουν οι πολιτικές απαιτήσεις, όπως ανέγερση τζαμιών, εορτές, Ραμαντάν κλπ. -Πάνω από το 20% αρχίζει ο ιερός πόλεμος, οριοθετούνται οι μουσουλμανικές περιοχές πόλεων (γκέτο) και εφαρμόζεται πλήρως ο (ισλαμικός θρησκευτικός κώδικας) νόμος   Σαρία.                                                                                                                              
Σε μια <<διάσκεψη για την ειρήνη>> που έγινε πριν από ένα μήνα στη Νορβηγία, νεαροί μουσουλμάνοι σε ερώτημα του ομιλητή για την αυστηρή ερμηνεία της Σαρία (όπως ποινές λιθοβολισμού, θάνατος για κλοπή-μοιχεία-ομοφυλοφιλία κλπ) ομόφωνα την υπερασπίστηκαν.
Η Νορβηγία βρίσκεται στο 3ο στάδιο και η οργάνωση Ansat al Sunna απαιτεί το Όσλο να αναγνωριστεί από την κυβέρνηση ως μουσουλμανική πόλη, με μουσουλμανικό έθνος. Διαφορετικά θα εφαρμόσει τον ιερό πόλεμο, δηλ. τρομοκρατικές ενέργειες. <<Δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της Νορβηγικής πολιτείας, ούτε φυσικά έχουμε σκοπό να φύγουμε γιατί εδώ γεννηθήκαμε. Η ΓΗ του ΑΛΛΑΧ μας ανήκει>>.
Η Ελλάδα βρίσκεται στο 2ο στάδιο και ανοίγει διάπλατα τις πύλες του 3ου. Τα παθήματα της μακραίωνης ιστορίας μας ξεχάστηκαν ή παραποιήθηκαν από την κάθε ‘’Ρεπούση’’ και η διπλωματία μας υστέρησε.
Σε μια πρόσφατη μακροσκελή συνέντευξη στη Le Figaro ο Ρώσος Μητροπολίτης Ιλαρίωνα Βολοκολάμσκ (κάτι σαν ΥΠ.ΕΞ Πατριάρχη Μόσχας & Σύμβουλος του κ Πούτιν) κάνει ξεκάθαρο κάλεσμα προς τους χριστιανούς της Δύσης, για συνασπισμό εναντίον των άθεων & μηδενιστών που κυριαρχούν στην ΕΕ και κατά της παγκόσμιας απειλής του Ισλάμ. Επαινεί τον Πάπα Φραγκίσκο για διάθεση στενών ενωτικών σχέσεων με τη Ρώσικη Ορθόδοξη Εκκλησία, τονίζοντας το κοινό και έντονο ενδιαφέρον τους για τις διώξεις των χριστιανών της Συρίας και της Μ. Ανατολής, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές για την ‘’ένοχη σιωπή’’ του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης.
Η Βουλή των Ελλήνων οφείλει να γνωρίζει ότι ο  αχαλίνωτος πολυπολιτισμός συνορεύει με την εθνοκτονία και είναι συνήθως ασύμβατος με την κοινωνική συνοχή.
Πρέπει δε να θυμάται τόσο για την ανέγερση τεμένους όσο και για το περιεχόμενο του αντιρατσιστικού νόμου, την κάθετη θέση Ερντογάν το 2007 απέναντι στη φράση ‘’μετριοπαθές Ισλάμ’’. Είπε: <<Αυτές οι περιγραφές είναι πολύ άσχημες και προσβλητικές για τη θρησκεία μας. Δεν υπάρχει μετριοπαθές και μη μετριοπαθές Ισλάμ. Τα Ισλάμ είναι Ισλάμ και αυτό είναι όλο>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου