Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Oικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ-ΟΑΕΔ: Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

Oικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ-ΟΑΕΔ: Δικαιούχοι και προϋποθέσεις Από τους πρώτους 39.381 δικαιούχους θα ξεκινήσει σήμερα η σταδιακή καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ.
Αρχικά οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει τη φορολογική τους δήλωση και να έχουν συμπληρώσει το έντυπο Α21 ώστε να τους καταβληθούν τα χρήματα. Το ύψος του επιδόματος είναι σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό των τέκνων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρούν και συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Σε πρώτη φάση θα διατεθούν 23,7 εκατομμύρια ευρώ.
Όσον αφορά τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ δικαιούχοι είναι μισθωτοί που δεν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον εργοδότη είτε δικαιούνται μικρότερο ποσό από αυτό που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ (ειδικός λογαριασμός).
Σήμερα θα γίνει η καταβολή των επιδομάτων για δικαιούχους με τουλάχιστον τρία παιδιά, στις 2 Σεπτεμβρίου για δικαιούχους με δύο παιδιά και την 1η Οκτωβρίου για όσους έχουν ένα παιδί. Οπως τονίζεται από τον ΟΑΕΔ, η κατάθεση των αιτήσεων πρέπει να γίνει πριν από την 31η Ιανουαρίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου