Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Την Τρίτη η ΕΕ θα αποφασίσει εάν τα Σκόπια θα λάβουν ημερομηνία για διαπραγματεύσεις

Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, θα αποφασίσουν την Τρίτη αν θα αποστείλουν πρόσκληση,  για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 27 και 28 Ιουνίου, εάν ληφθεί, δηλαδή,  απόφαση για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και τη Σερβία,


 όπως δημοσιεύει το Reuters.

Ο  Πέτερ Στάνο, εκπρόσωπος του Επιτρόπου της Διεύρυνσης της ΕΕ, ερωτηθείς από τον ανταποκριτή του Reuters στις Βρυξέλλες, για το θέμα αυτό είπε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

«Οι πολιτικοί ηγέτες των Σκοπίων, την 1η Μαρτίου συμφώνησαν να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στη χώρα για να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή πορεία της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε τα κράτη μέλη της ΕΕ τον περασμένο μήνα καθώς και τις προσπάθειες της επιτροπής να διερευνήσει τα γεγονότα της 24ης Δεκεμβρίου 2012 που έγιναν στη Βουλή των Σκοπίων. Αυτό ήταν ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία αυτής της συμφωνίας που θα έπρεπε να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν ώστε να αρχίσουν οι εργασίες να δίνουν αποτελέσματα.

Τι θα συμβεί τον Ιούνιο, δεν μπορώ να το σχολιάσω, γιατί οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα κράτη μέλη και σε ειδική έκθεση αναφέρεται ότι πρέπει να υπάρξει πρόοδος της χώρας,  περιμένουμε, ωστόσο, τα αποτελέσματα της προόδου αυτής», είπε ο Στάνο.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου