Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Τη Μ. Πέμπτη κάνει ντεμπούτο το νέο 5ευρω

Τη Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου θα κυκλοφορήσει σε όλη την Ευρωζώνη το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ. Δείτε τα χαρακτηριστικά του
Νέο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαΐου μέσω των ταμείων των τραπεζών και των αυτόματων ταμειολογιστικών μηχανών (ATM).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι προετοιμασίες για την εισαγωγή του νέου χαρτονομίσματος των 5 ευρώ, του πρώτου τραπεζογραμματίου της σειράς "Ευρώπη", έχουν ολοκληρωθεί.
Στο υδατογράφημα και στο ολόγραμμα εμφανίζεται μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής της ελληνικής μυθολογίας, από την οποία προήλθε και η ονομασία της νέας σειράς τραπεζογραμματίων.
Με τη βοήθεια μικρών ανάγλυφων γραμμών στην αριστερή και τη δεξιά άκρη του τραπεζογραμματίου διευκολύνεται η αναγνώρισή του, ιδίως από άτομα με προβλήματα όρασης.
Τα τραπεζογραμμάτια των 5 ευρώ της πρώτης σειράς θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν παράλληλα με τα νέα τραπεζογραμμάτια, αλλά θα αρχίσουν σταδιακά να αποσύρονται. Η ημερομηνία κατά την οποία θα πάψουν να αποτελούν νόμιμο χρήμα θα ανακοινωθεί εγκαίρως.
Ωστόσο, ακόμη και μετά την ημερομηνία αυτή, θα διατηρήσουν την αξία τους επ' αόριστον και θα μπορούν να ανταλλάσσονται ανά πάσα στιγμή στις κεντρικές τράπεζες.
Στην ανακοίνωση της ΕΚΤ επισημαίνεται πως στο νέο τραπεζογραμμάτιο έχουν ενσωματωθεί καινούργια και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου