Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΒΑΚΟΣ ΣΥΜΠΡΑΤΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ


Το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας και ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής συνεχίζουν τις προβολές σε ζωντανή μετάδοση από την αίθουσα Philharmonie του Βερολίνου με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου: την καλύτερη ορχήστρα του κόσμου.
Το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 20.45 η Φιλαρμονική ορχήστρα του Βερολίνου θα ερμηνεύσει την 6η Συμφωνία «Ποιμενική» του L.v.Beethoven, το Διπλό κοντσέρτο για όμποε, άρπα και ορχήστρα εγχόρδων του W.Lutoslawki καθώς και το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα του H.Dutilleux με σολίστα τον διεθνούς φήμης Έλληνα βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο.
Ο Beethoven περιέγραψε την 6η Συμφωνία του περισσότερο ως « μια έκφραση συναισθήματος παρά ζωγραφική», ακόμη και αν η Ποιμενική Συμφωνία χρονολογείται νωρίτερα από την καθιέρωση απόλυτης και προγραμματικής μουσικής. Ο ίδιος ο Beethoven ονοματίζει τα μέρη της Συμφωνίας θέλοντας να περιγράψει μουσικά μια μέρα στην εξοχή, από την ανατολή μέχρι τη δύση: μια σκηνή στο ρυάκι, η χαρούμενη συνάντηση των βοσκών, τα συναισθήματα μετά την καταιγίδα, η θύελλα.
Ο Λεωνίδας Καβάκος δεν χρειάζεται συστάσεις. Γεννημένος στην Αθήνα από μουσική οικογένεια, ξεκίνησε να σπουδάζει βιολί στα 5 του χρόνια. Στα 18 του, όντας ο μικρότερος διαγωνιζόμενος, κέρδισε το 1ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Sibelius, ερμηνεύοντας με υποδειγματικό τρόπο το Κοντσέρτο για βιολί του Sibelius, και κερδίζοντας τη διεθνή αναγνώριση και καταξίωση. Με την αναλυτική του ανίχνευση και προσέγγιση, σε συνδυασμό με την σπάνιά του δεξιοτεχνία, ο Λεωνίδας Καβάκος εμβαθύνει σε σπουδαία κοντσέρτα του 19ου και 20ου αιώνα, τα οποία είναι και οι στυλοβάτες της καριέρας του. Ένα από αυτά είναι και το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα L'Arbre des songes (Το δέντρο των ονείρων) του Henri Dutilleux, το οποίο θα ερμηνεύσει με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου

Πριν τη μετάδοση της συναυλίας θα υπάρξει ολιγόλεπτη εισαγωγή στα έργα που θα ακουστούν από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη
Πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα των επόμενων μεταδόσεων στην ιστοσελίδα του Ωδείου vdo.weebly.com

Η Είσοδος στις μεταδόσεις είναι ελεύθερη.
 
Χορηγός ήχου: Μουσικός οίκος Μαγικός Αυλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου