Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΣτΕ: Οι κατ' εξαίρεση και "υπό τη συνδρομή επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος" επεμβάσεις


Κύριοι (και κυρίες) του Συμβουλίου της Επικρατείας:

Δεν υπάρχει τίποτα «επιτακτικό», ή «συμφέρον» για το δημόσιο στα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά, είτε αυτά είναι σε δάση, ή νησιά, είτε σε σκουπιδότοπους.

Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά παράγουν μεταβλητή ηλεκτρική ενέργεια, και, ειδικά τα αιολικά, τυχαία και μεταβλητή ενέργεια, που είναι βασικά ασύμβατη με την ηλεκτροδότηση δικτύου, δεν αποθηκεύεται, εξαναγκάζει το δίκτυο να έχει πληθώρα (αναποτελεσματικών) εφεδρειών, και όταν υπάρχει σε ποσότητα πάνω από αμελητέα, αποσταθεροποιεί το δίκτυο (ή, εάν απορριφθεί σε γείτονες, στα δίκτυα των γειτόνων).

Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά υπάρχουν μόνο επειδή επιδοτούνται, και μόνο για τις επιδοτήσεις. Οι επιδοτήσεις προς τρίτους, και βασικά αλλοδαπούς, δεν είναι ούτε αυτοσκοπός, ούτε επιτακτικό δημόσιο συμφέρον.  Και άλλα πράγματα επιδοτούνται, αλλά συνήθως, έστω και με στρεβλώσεις, κάτι παράγουν. Τα αιολικά, δεν παράγουν σχεδόν τίποτα. Το τυχαίο και μεταβλητό τους ρεύμα μόνο με πολλές πρόσθετες παρεμβάσεις μπορεί να συμβάλει, σε μικρό ποσοστό, σε ηλεκτροδότηση. Τα φωτοβολταϊκά μπορούν να συμβάλουν στην λεγόμενη ισχύ αιχμής, κατά την διάρκεια του μεσημεριού (αλλά και αυτό, με προβλήματα).

Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά καταστρέφουν την εθνική οικονομία, την βιομηχανία, τον καταναλωτή, τα δημοσιονομικά, και την συμβατική ηλεκτροπαραγωγή. Πριν 10 χρόνια, αυτή η δήλωση θα ήταν εικασία βασισμένη σε αριθμητική και λογική. Τώρα είναι αποδεδειγμένη σε όσες χώρες έβαλαν ΑΠΕ σε μεγάλη κλίμακα, συμπεριλαμβανομένης και της Ισπανίας, και της Γερμανίας.

Τα αιολικά υπάρχουν στην σημερινή τους μορφή από την δεκαετία του 1970. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο τρόπος με τον οποίο επιδοτούνται, δηλαδή η προτιμησιακή τους μεταχείριση, και η επιδότηση μέσα από υποχρεωτική προσαύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος, περί το 1990.  Τόσα χρόνια δεν έχουν καταφέρει, οπουδήποτε, να υποκαταστήσουν ούτε μία συμβατική μονάδα. 40+ χρόνια κοροϊδίας, δημοσίων σχέσεων και διαφθοράς, μηδενικά ενεργειακά αποτελέσματα. Πού είναι η επιτακτική ανάγκη δημοσίου συμφέροντος για το ΣτΕ;

Και αν μερικοί από εσάς θυμάστε το Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου, αυτό (α) έχει ....ξεχαστεί από τους εμπνευστές του, (β) μάλλον δεν υφίσταται όπως το περιγράφουν οι καταστροφολόγοι, και (γ) οι ΑΠΕ ούτως ή άλλως δεν κάνουν τίποτα για την θεραπεία του -- εάν υπάρχει -- αφού όπου μετρήθηκαν, οι ΑΠΕ είτε δεν μειώνουν σημαντικά, είτε αυξάνουν τις εκπομπές συμβατικών μονάδων.

Σε απλά Ελληνικά, πού στην ευχή είδατε «επιτακτικό δημόσιο συμφέρον»; Εκτός εάν το συμφέρον των Enercon, Enel, Siemens, EDF, Iberdrola, Vestas, και των εδώ πλασιέ τους, επίδοξων ενεργειακών επιχειρηματιών (ενδεικτικά, Περιστέρης, Κοπελούζος, και λοιποί φυσιολάτρες) είναι «επιτακτικό εθνικό συμφέρον». Δεν νομίζω... Ή σοβαρεύεστε, ή να θεωρούμε ότι και το ΣτΕ έγινε ανέκδοτο, σαν τόσα άλλα.  Να ζητήσουμε από το ΣτΕ να γνωματεύσει κατά πόσον το βουντού είναι συνταγματικό σαν θεραπεία του δαιμονισμού;
 
 http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/
 eleftheriskepsii

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου