Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Πτολεμαΐδα:Eκδήλωση Τέχνης & Πολιτισμού με τίτλο «Διαδρομές του Χρώματος στο γκρι» το Σάββατο 23 Μαρτίου

giuseppeΗ Ελληνική Γραμματεία των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca (www.premiosciacca.it) στο πλαίσιο των πολιτιστικών της δράσεων, κι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας, διοργανώνουν στην Πτολεμαΐδα την τρισκελή εκδήλωση Τέχνης & Πολιτισμού με τίτλο «Διαδρομές του Χρώματος στο γκρι»που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 στις 18:00 στην Πτολεμαΐδα στο ξενοδοχείο «Παντελίδης» (3ο χλμ. Πτολεμαΐδας – Φλώρινας).
Κυρίαρχη παρουσία στην εκδήλωση είναι αυτή του Έλληνα σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, για τον οποίο θα γίνει παρουσίαση της κινηματογραφικής τριλογίας του (Καβάφης – El Greco – Ιωάννης Βαρβάκης) και η προβολή εμβληματικών ελληνικών προσωπικοτήτων. Για τον Γιάννη Σμαραγδή και το έργο του θα μιλήσουν: η Γενική Γραμματέας των G. Sciacca, Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη, ο Καθηγητής Χάρης Κοντοσφύρης, του Τμήματος Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα) και ο Κωνσταντίνος Μπαμπλίλας, Δάσκαλος – Θεατρολόγος. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής θα αναφερθεί στη γνωριμία του κοινού με «Έλληνες – πρότυπα» μέσω της κινηματογραφικής τέχνης.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Πολιτική Επιστήμων Δώρα Αυγουλίδου, Αν. Διεθνών Σχέσεων Giuseppe Sciacca.
Το ιστορικό-εικαστικό μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει την ομιλία της Καθηγήτριας Παλαιοντολογίας του ΑΠΘ, Ευαγγελίας Τσουκαλά & την παρουσίαση από τη ζωγράφο Δήμητρα Λαμπρέτσα παλαιοντολογικών ευρημάτων της περιοχής υπό τον συντονισμό του Επικοινωνιολόγου Αντώνη – Μάριου Παπαγιώτη.
Στη διάρκεια της τρισκελούς διαδραστικής εκδήλωσης, η γνωστή ζωγράφος Χριστίνα Κωστοπούλου με τους καλλιτέχνες Κώστα Τζανάκη και Δημήτρη Πούσμπουρα από την Odyssey και τους φοιτητές της Σχολής Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα: Kώστα Γκράτσα (3d animation, σκηνοθεσία), Αλέξανδρου Βαρελίδη & Γεώργιου Ζαπαντιώτη (φωτογραφία), Σπύρου Κατσαρέλη (σκίτσο) στέλνουν με τα έργα τους το δικό τους μήνυμα για το μέλλον.
Υποστηρικτικά συμμετέχουν οι φοιτητές: Αντιγόνη Καψάλη & Ειρήνη Φουντουραδάκη (δημιουργικό αφίσας) και Γιώργος Αβέτικ – Ιωαννίδης (φωτογραφία και βίντεοσκόπηση).
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν: Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου κι εκ μέρους των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, η Συντονίστρια Ελλάδας κι ο Υπεύθυνος Εξωστρέφειας, Φωτεινή Βρύνα και Μιχάλης Αμοιρίδης, αντίστοιχα.

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου