Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr για τη σημερινή κατάληψη του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου

Σήμερα στις 6-2-2013, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη κατάληψη στο γραφείο της  διοικήτριας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου  , από το Σύλλογο Καρκινοπαθών Εορδαίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το διαφαινόμενο λουκέτο στη μονάδα Χημειοθεραπείας του νοσοκομείου.
Αυτή η τόσο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, από συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά, θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη υποστήριξη στο δίκαιο αίτημα της. Πρωταρχικά, από τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία πέρα από τον όποιο σχεδιασμό και τις όποιες  αποφάσεις της κεντρική πολιτικής σκηνής, θα έπρεπε να βροντοφωνάζει ένα μεγάλο ΝΑΙ στην διατήρηση και αυτόνομη λειτουργία του Τμήματος Χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και όχι στην πρωτοφανή προσπάθεια συγχώνευσης του με την Παθολογική. Επείδή όμως το θέμα δεν στέκεται καθαρά στη βούληση της διοίκησης, θα έπρεπε όλοι οι αρμόδιοι φορείς και πρωτίστως η Δημοτική Αρχή, μέχρι την έκδοση της απόφασης του Υπουργού, να είναι στις επάλξεις και να ενεργούν ανάλογα και δυναμικά. Δεν μπορεί μετά τη φράση ‘’θα το εξετάσω’’ του αρμόδιου Υπουργού, να έχουμε επαναπαυτεί και να περιμένουμε. Πρέπει να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις και όχι να τρέχουμε πίσω από αυτές.
Το Τμήμα Χημειοθεραπέιας μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να παραμείνει, να συνεχίσει να εξυπηρετεί  τους κατοίκους της ευρύτερης Δυτικής Μακεδονίας. Το διαφαινόμενο κλείσιμο του, θα συμβάλλει στην περαιτέρω ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι θα είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, κάτι το οποίο σημαίνει μεγαλύτερη ψυχολογική και σωματική κόπωση τόσο για τους ασθενείς όσο  και για  τους συνοδούς τους, αλλά ταυτόχρονα και αύξηση των εξόδων του οικογενειακού προϋπολογισμού, καθώς θα πρέπει να καλύψουν πολλαπλάσια οδοιπορικά. Το Μποδοσάκειο έχει δεχθεί απανωτές υποβαθμίσεις, δεν είναι μόνο η συγώνευση του με το Μαμάτσειο και η μείωση των κλινών του (ύπουλη και δόλια κατά τη γνώμη μου), αλλά τα συνεχή προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζουν ορισμένα τμήματα του.
Μέσα σε όλο αυτο το κλίμα απαξίωσης και υποβάθμισης της λειτουργίας του νοσκομείου, μια σειρά έργων ανάπλασης κάνουν και τον πιο δύσπιστο να αναρωτιέται….. ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός των κυβερνώντων;

Υ.Γ. Ελπίζω σε ανάλογες  συγκεντρώσεις, καθώς και σε δημοτικά συμβούλια, να υπάρχει περισσότερος κόσμος ώστε να ακουστούν οι ανάγκες και τα θέλω της κοινωνίας, μαζικά και δυναμικά.

 kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου