Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ο τουρκισμός απλώνει τα δίχτυα του στην Δυτική Μακεδονία

Ο γνωστός Ντεντέ με συνοδεία τον Βοσκόπουλου του “Ουράνιου Τόξου” πλησιάζει τους Ρομά

Μέρα με την ημέρα, μαθαίνουμε ολοένα και περισσότερα για την δράση της Τουρκίας και των ανθρώπων της εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Δυστυχώς, κάποιοι φαίνεται πως ταξινομούν ως πρώτου ενδιαφέροντος κάποια διαφαινόμενα οφέλη από τουρκικές δραστηριότητες και παραδόξως αγνοούν την εμφανή πολιτική της Άγκυρας.

Στην περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας, οι άνθρωποι της Τουρκίας φέρονται να βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με ..
τους ανθρώπους του «Ουράνιου Τόξου», αφού, έχουν «κινηθεί» στο πρόσφατο παρελθόν και μάλλον «κινούνται» και σήμερα με την συνοδεία στελεχών του «Ουρανίου Τόξου» της περιοχής. Φυσικά, είναι απολύτως κατανοητό πως η Άγκυρα μέσα στα πλαίσια σχεδιασμού δημιουργίας προβλημάτων στην Ελλάδα, έχει προχωρήσει στην συγκεκριμένη συνεργασία.

Όμως, πως μπορεί να αιτιολογηθεί ο δήμαρχος Καστοριάς, ο οποίος εργαζόμενος προς την κατεύθυνση δημιουργίας ευνοϊκών συνθηκών προσέλκυσης θρησκευτικού τουρισμού (προερχόμενου από την Τουρκία) έχει ήδη αρχίσει να ασχολείται με την αναστύλωση οθωμανικών μνημείων; Ίσως να αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Καστοριάς ενδέχεται να επηρεάστηκε από το Μοναστήρι της ΠΓΔΜ, όπου εμφανίστηκε ο θρησκευτικός τουρισμός εκ Τουρκίας.

Όμως και στην Φλώρινα έχει αρχίσει και γίνεται χαμηλόφωνα λόγος για οθωμανικά μνημεία και για το εάν καλώς ή κακώς κατεστράφησαν, όπως και όποτε κατεστράφησαν και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως το επόμενο βήμα των ενδιαφερομένων θα είναι να αρχίσει να γίνεται λόγος για αναστύλωσή τους.

Ο δε γνωστός και μη εξαιρετέος Ντεντέ, έχει κάνει εμφανίσεις στην πόλη της Φλώρινας και στον νομό Φλώρινας, συνοδευόμενος από τον Παύλο Βοσκόπουλο του “Ουρανίου Τόξου”. 

Σύμφωνα με φήμες επισκέφθηκε και τον συνοικισμό των νεοφωτίστων (δηλ. τσιγγάνων ή γύφτων ή ρομά) στην πόλη της Φλώρινας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν επισκέψεις σε συγκεκριμένα σπίτια χωριών στα νότια του νομού, όπου κατοικούν πρόσφυγες του 1922, τους οποίους ορισμένοι έχουν αρχίσει να αποκαλούν “τουρκόφωνους”. 

Σημειωτέον ότι ορισμένοι τοπικοί «παράγοντες» καταγόμενοι από αυτά τα χωριά, οι οποίοι έχουν βγάλει πολύ χρήμα από προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης την περίοδο της σημιτοκρατίας με διακομματική στήριξη (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), έχουν αναπτύξει επιχειρηματικές σχέσεις με την Τουρκία.

Τι κάνει το Ελληνικό κράτος; Ή, μάλλον, τι μπορεί να κάνει όταν γνωρίζει (και γνωρίζει πάρα πολύ καλά) τις συγκεκριμένες κινήσεις; Μα, πρώτ’ απ’ όλα , να υποδηλώσει την ύπαρξή του ως κράτος και όχι ως εκτροφείο παρασίτων σιτιζόμενων από τον κρατικό κορβανά. Να στηρίξει έμπρακτα την τοπική κοινωνία και οικονομία. Δεν να είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο ακόμη και την συγκεκριμένη χρονική περίοδο υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης, την οποία οι «παρείσακτοι» εκμεταλλεύονται ως αδυναμία της χώρας. 

Και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία απαιτείται η κυβέρνηση Σαμαρά να σταθεί μπροστά στο σαφέστατο δίλημμα: Ποιο το αποτέλεσμα εάν σωθεί η οικονομία (που με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική ΔΕΝ θα σωθεί), αλλά απωλεσθεί κομμάτι της χώρας;

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, αφού το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δεν έχει κλείσει ακόμη και στην περίπτωση που δεν θα ικανοποιεί τις Ελληνικές θέσεις, τότε το επόμενο βήμα θα είναι οι φιλοσκοπιανοί της Δυτικής Μακεδονίας να περάσουν σε «κινήσεις ένωσης» με τα Σκόπια…, τα οποία κινδυνεύουν με διαμελισμό λόγω, κυρίως αλλά όχι μόνον, των Αλβανών συνεπικουρούμενων από τα δικά τους (τα σκοπιανά) «τρωκτικά» της εξουσίας.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στο σκοτάδι του παρασκηνίου ενεδρεύει και το λεγόμενο «Βλαχικό» ζήτημα, στο οποίο «παίζουν» επίσης μεγάλοι «παίκτες», ακολουθούμενοι από τους γνωστούς πλιατσικολόγους της εξουσίας, που είναι έτοιμοι να γεμίσουν τις τζέπες τους!



Κωνσταντίνος

Πηγή
attikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου