Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ανακάλυψαν νέα Γη, δίπλα στην Γη μας;;;;;

Τι ήξερε ο Πτολεμαίος και ονόμασε τον αστερισμό..."Κήτος";Μήπως το γνώριζε;;;;

Μία σπουδαία ανακάλυψη έκαναν οι αστρονόμοι, καθώς εντόπισαν έναν πλανήτη που μοιάζει με τη Γη και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 12 ετών φωτός από τον πλανήτης μας. Πρόκειται για το εύρημα μίας διεθνούς επιστημονικής ομάδας, που εντόπισε το άστρο Tau Ceti, από το οποίο περιφέρεται ένας πλανήτης (πέντε συνολικά) που ενδέχεται να φιλοξενεί ζωή.

«Τώρα ρίχνουμε για πρώτη φορά μία ματιά στα μυστικά των πλησιέστερων γειτονικών μας άστρων και των μέχρι πρότινος κρυμμένων πλανητών που ενδέχεται να είναι κατοικήσιμοι» δήλωσε ο Paul Butler, μέλος της ομάδας. «Η δουλειά αυτή προαναγγέλλει τη στιγμή που θα μπορούμε να ερευνήσουμε απευθείας τους πλανήτες και να ψάξουμε για νερό, διοξείδιο του άνθρακα, μεθάνιο και άλλα σημάδια ζωής», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το άστρο Tau Ceti, όπως αναφέρει το Sciencerecorder, βρίσκεται σε απόσταση 12 ετών φωτός από τον πλανήτη μας, ενώ οι πέντε πλανήτες που περιφέρονται γύρω του έχουν περίπου την πενταπλάσια μάζα από εκείνη της Γης.

Η ομάδα των αστρονόμων, με επικεφαλής τον Mikko Tuomi from του University of Hertfordshire, ανακοίνωσε ότι το ενδιαφέρον εύρημα επετεύχθη χάρη στο συνδυασμό 6.000 παρατηρήσεων από τρία διαφορετικά εργαλεία και υπολογισμούς.



http://www.facebook.com/photo.php?fbid=446443952075345&set=pb.139278009458609.-2207520000.1359194674&type=3&theater )

http://aneksigita-fainomena.blogspot.gr http://alfeiospotamos.pblogs.gr ΕΡΕΥΝΩ!!! ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ !!! ( What the Bleep Do We Know?

eleftheriskepsii

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου