Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


 
Το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Εορδαίας για το 2013  παρουσίασαν στο Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Χρήστος Κεσκερίδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας και  Πολιτισμού Γιάννης Ασπράγκαθος και  η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. Θεοπίστη Κρυσταλλίδου.
Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα που αφορά την παράδοση τα ήθη και τα έθιμα της Εορδαίας  ο κ. Ασπράγκαθος σημείωσε:
«Συνεχίζοντας όπως και πέρσι παρουσιάζουμε ένα ενιαίο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με τον τίτλο «Χριστούγεννα στην πόλη του Φωτός 2013», το οποίο εκτείνεται σε ολόκληρη την πόλη και στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου  Εορδαίας.
Στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας ενώνοντας τις δυνάμεις μας ο Δήμος και όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής προσπαθούμε να φτιάξουμε γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο, τις γειτονιές, τις κοινότητες. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συλλόγους που για άλλη μια φορά που στηρίζουν την προσπάθεια μας, να δώσουμε χαρά στους δημότες της Εορδαίας»  κατέληξε ο κ. Ασπράγκαθος.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  Χρήστος Κεσκερίδης αναφέρθηκε στο  πρόγραμμα  της ΚΕΔΕ, μιλώντας για το  μαγευτικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι που έχει ετοιμάσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας και η Πειραματική Σχολή Κλασικού Χορού της Πτολεμαΐδας. Για 3 μέρες θα παρουσιαστούν στην Πτολεμαΐδα, αποσπάσματα και μουσικές από τα σημαντικότερα κλασικά χορευτικά δημιουργήματα. Σε  χορογραφίες της Μάρθας Δήμητρας Τασιούδη. Πρόκειται για μια παραγωγή μεγάλων αξιώσεων όπου για πρώτη φορά σημειώνεται η συνεργασία δύο φορέων του Δήμου Εορδαίας του ΝΠΔΔ – ΚΟΙΠΠΑΠ και της ΚΕΔΕ. Επίσης ο κ. Κεσκερίδης αναφέρθηκε και στην συναυλία που θα πραγματοποιήσει το Ωδείο Δημοτικής ενότητας Μουρικίου την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συναυλιών στο Εμπόριο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου