Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Ε. : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΑΕ ΣΤΙΣ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Εορδαίας με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα, τόσο στην εφημερίδα Παραπολιτικά (25/10/2013) όσο και στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (1/12/2013), όπου εμφανίζεται κατάσταση 29 δημοτικών επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση τις έβαλε στο στόχαστρο, καλεί όλους τους εργαζόμενους σε ένα κοινό και διευρυμένο μέτωπο ως μόνη λύση διεξόδου και ανατροπής διότι από  τις δημοτικές επιχειρήσεις οι 11 είναι ΔΕΥΑ, ανάμεσα σε αυτές και η ΔΕΥΑ Εορδαίας καθώς και η Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας.
Ήδη από την Κυριακή το πρωί που έγινε γνωστό το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, υπήρξε έντονη κινητικότητα του Δ.Σ. του Σωματείου, αλλά και όλων των συναδέλφων με συνέπεια να υπάρξει γενικευμένη πίεση προς τη Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους βουλευτές της περιοχής.
Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕ στη χθεσινή συνεδρίαση με την υπ’ αριθ. 142/2013  απόφαση του εξέδωσε ψήφισμα στήριξης, το οποίο και θα καταθέσει  στο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα σήμερα στις 18:00μ.μ..
Η κατάσταση είναι έκρυθμη, η αγωνία των εργαζομένων έκδηλη, για πιθανή κατάργηση των δύο θεμελιωδών επιχειρήσεων του Δήμου Εορδαίας.
Δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να στοχοποιεί καθημερινά Υπηρεσίες και Επιχειρήσεις της Περιφέρειας με μοναδικό στόχο την αποδυνάμωση και την απογύμνωσή της.
Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις δεν εφησυχαζόμαστε, είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, δεν θα τους περάσει, δεν θα μηδενίσουν την παροχή υπηρεσιών στις Περιφέρειες και δεν θα καταντήσουν τον κόσμο της Περιφέρειας σε πολίτες Β κατηγορίας, γυρίζοντας τους πίσω δεκαετίες.
 
ΑΠΟ ΤΟ  Δ.Σ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου