Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Συμμετοχή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας στο Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο



Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας έδωσε το αγωνιστικό της παρόν στο Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε με διαμαρτυρία μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας. Στο πλαίσιό της υπήρξε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο και αντιπροσωπείας της Ε.Σ.Α.μεΑ. με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη στήριξή του σε μία σειρά από ζητήματα που του τέθηκαν. Ο κ. Βαρδακαστάνης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της διατήρησης του ΕΚΑΣ για τους αναπήρους χωρίς ηλικιακό όριο, στην τροποποίηση των ρυθμίσεων που αφορούν τους ανασφάλιστους, στην παράταση του χρόνου καταβολής αναπηρικών συνάξεων και επιδομάτων μέχρι την ομαλοποίηση της λειτουργίας των ΚΕΠΑ, στην εναρμόνιση και ενιαιοποίηση της νομοθεσίας μεταξύ ταμείων και δημοσίου για τις παροχές και την εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι συμφωνεί με τα αιτήματα της Ε.Σ.Α.μεΑ. και δεσμεύθηκε ότι το πλαίσιο αυτό θα τεθεί από τον ίδιο άμεσα, στην συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά την ίδια ημέρα, καθώς και ότι θα προγραμματιστεί συνάντηση με τον ίδιο, με τον πρωθυπουργό και με την ηγεσία της Ε.Σ.Α.μεΑ..
http://www.kozan.gr/wp-content/uploads/2013/11/amea_ditikis.jpgΣτο Υπουργείο Εργασίας η αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. συναντήθηκε με τον υφυπουργό κ. Κεγκέρογλου και τους γενικούς γραμματείας του υπουργείου. Οι δεσμεύσεις που πάρθηκαν σε αυτή τη συνάντηση αφορούσαν σε επανεξέταση του ζητήματος του ΕΚΑΣ, σε διάταξη που δημοσιευθεί ώστε να παραταθεί η χορήγηση σύνταξης στα άτομα με αναπηρία που αναμένουν την επανεξέτασή τους από τα ΚΕΠΑ καθώς και επανεξέταση για να παραταθεί η χορήγηση και των πάσης φύσεως επιδομάτων και της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης. Την επόμενη εβδομάδα θα κοινοποιηθεί στην Ε.Σ.Α.μεΑ. το σχέδιο της υπουργικής απόφασης που απλοποιεί τη διαδικασία απόκτησης βιβλιαρίου ανασφάλιστου ανάπηρου, και τέλος το υπουργείο απάντησε θετικά στην αξιολόγηση των ΚΕΠΑ με συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ..
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών όπου η αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. με επικεφαλής τον κ. Βαρδακαστάνη έγινε δεκτή από τον υπουργό Οικονομικών, ενώ την ίδια ώρα οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση είχαν περικυκλώσει το υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε με τη σειρά του ότι αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο , θα επανεξεταστεί το θέμα του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους άτομα με αναπηρία, και δεσμεύτηκε να επανεξετάσει και τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τον ΕΝΦΑ, χωρίς όμως να προσδιορίσει τα μέτρα που προτίθεται να λάβει. Δεσμεύτηκε ότι μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με την τρόικα θα συμμετάσχει σε επίσημη συνάντηση εφ ‘όλης της ύλης με την ηγεσία της Ε.Σ.Α.μεΑ. - η ίδια δέσμευση πάρθηκε και από το υπουργείο Εργασίας.
Τόσο στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο όσο και στον υφυπουργό Εργασίας και στον υπουργό Οικονομικών, η Ε.Σ.Α.μεΑ. εκτός του πλαισίου των αιτημάτων της κινητοποίησης που επισυνάπτονται έθεσε επιπρόσθετα και το ζήτημα των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα, καθώς επίσης και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με το σφαγιασμό των μισθών των εργαζομένων με αναπηρία και των γονέων ατόμων με βαριά αναπηρία που εργάζονται στο δημόσιο.
Ο αγώνας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους συνεχίζεται μέχρι τέλους! Δεν εφησυχάζουμε, δεν θα πληρώσουμε για μια κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε!

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Μήγγος Μιχάλης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Λαβαντσιώτης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου