Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Σαμαράς: Ο Γκρούεφσκι δεν ακούει την πρόταση για ένα όνομα για γενική χρήση

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετέφερε το φταίξιμο, για τη διαφορά στο όνομα της χώρας, στον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και έκανε προσπάθεια να αναφέρει και άλλα βαλκανικά κράτη, όπως η Αλβανία και η Βουλγαρία που στέκονται στην ελληνική πλευρά στο ζήτημα του ονόματος», σημειώνει έντονα το ‘Κανάλ 5’ των Σκοπίων.


Ο Σαμαράς απάντησε σε ερώτημα του σκοπιανού πρακτορείου σε συνέδριο στο Peterson Institute στην Ουάσιγκτον, όπου μίλησε για τα οικονομικά σχέδια της Ελλάδας και τη δύσκολη κατάσταση στην περιοχή.

«Είχαμε συζητήσει επί μακρόν  τη διαφορά με τον Νίμιτς, Την τελευταία φορά που τον συνάντησα ήταν εδώ στα Ηνωμένα Έθνη. Υπάρχει μια ακραία αδιαλλαξία από το συνάδελφό μου στα Σκόπια. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει κάνει κάποια βήματα προς την κατεύθυνση μιας λύσης. Αυτό δεν συμβαίνει με τα Σκόπια. Να αναζητήσουν να βρουν  μια λύση που θα είναι ένα όνομα- erga omnes- όπως λένε στα λατινικά, μία λύση ενός ονόματος για κάθε χρήση. Δεν βλέπω τον  κ. Γκρούεφσκι να είναι ανοικτός σε αυτό. Πιστεύω ότι αν ζητήσω από τους συναδέλφους μου στην Αλβανία και στη Βουλγαρία, να απαντήσουν πιθανότατα, ότι το πρόβλημα βρίσκεται στα Σκόπια και όχι στην Ελλάδα», δήλωσε ο Σαμαράς σε δείπνο που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα που ιδρύθηκε τελευταία από τον μεγιστάνα της ελληνικής ναυτιλίας, εφοπλιστή  Σταύρο Νιάρχο.

 Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με Αμερικανούς επιχειρηματίες ελληνικής καταγωγής, από τους οποίους αποσκοπεί να βοηθήσουν τη χώρα στην οικονομική κρίση της. 

Ο Σαμαράς συναντήθηκε, επίσης, με εκπροσώπους των εβραϊκών οργανώσεων των ΗΠΑ, για να τους ενημερώσει για τη σύλληψη της ηγεσίας του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, τρίτου πιο δημοφιλούς στην Ελλάδα,  με επιδρομή της Αστυνομίας το Σάββατο, σημειώνει μεταξύ άλλων το σκοπιανό Κανάλ 5.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου