Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Το επαναστατικό υλικό που «αυτο-θεραπεύεται» [Βίντεο]

Κατάφερε να επιδιορθωθεί μόνο του όταν το έκοψαν στη μέση
Ομάδα ερευνητών στην Ισπανία δημιούργησε ένα επαναστατικό υλικό. Πρόκειται για ένα πλαστικό πολυμερές που έχει την ικανότητα να επιδιορθώνει μόνο του τις ζημιές που προκαλούνται σε αυτό. Το πλαστικό πολυμερές ανέπτυξαν ερευνητές του Κέντρου Ηλεκτροχημικών Τεχνολογιών στο Σαν Σεμπαστιάν.
Σε ένα από τα πειράματα που έκαναν οι ερευνητές έκοψαν στη μέση το πολυμερές που δημιούργησαν και στη συνέχεια ακούμπησαν το ένα κομμένο τμήμα πάνω στο άλλο. Δύο ώρες αργότερα το υλικό είχε καταφέρει να επιδιορθώσει τη ζημιά και να γίνει πάλι μια ενιαία συμπαγής μάζα.
Μάλιστα η επιδιόρθωση έγινε σε απλές συνθήκες. δηλαδή σε θερμοκρασία και φωτεινότητα δωματίου. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Materials Horizons».
Οι ερευνητές ονόμασαν το υλικό που δημιούργησαν «Εξολοθρευτή» προς τιμήν του τρομερού ρομπότ Τ-1000 που εμφανίστηκε στο δεύτερο μέρος της διάσημης κινηματογραφικής τριλογίας. Το Τ-1000 αποτελούνταν από ένα υλικό που κατάφερνε άμεσα να αυτό-επιδιορθώνεται και να επουλώνει τις «πληγές» του ρομπότ.

tovima
apocalypsejohn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου