Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Δύσκολη ημέρα η Δευτέρα για 2.000 εκπαιδευτικούς - Αλλάζει η ζωή τους μπαίνοντας στη διαθεσιμότητα


- Η ΟΛΜΕ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 12:00 στο Σύνταγμα

- Άμεσα μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι 296 καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
- Τα 4 κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι μετατάξεις των εκπαιδευτικών
-
 Όσοι έχουν πτυχίο ΑΕΙ ή μεταπτυχιακό θα έχουν πριμοδότηση στα μόρια

Από τη Δευτέρα περίπου 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελμαιτκά και τεχνικά λύκεια, θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με τους εκπαιδευτικούς και συγκεκριμένα την ΟΛΜΕ να προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στα γραφεία της στο Σύνταγμα, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Από τις ειδικότητες τουλάχιστον 50 που θα καταργηθούν, αναμένεται να χαθούν πολλές οργανικές θέσεις, με τις περισσότερες, τουλάχιστον 388 να αφορούν την ειδικότητα της Νοσηλευτικής, 335 θέσεις με ειδικότητα βρεφονηπιοκόμοι και 211 με ειδικότητα στην αισθητική.

Με αφορμή την κατάργηση των περίπου 50 ειδικοτήτων θα τεθουν σε διαθεσιμότητα το σύνολο των 296 καθηγητών αποφοίτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 218 καθηγητές από τους απόφοιτους τεχνολογικής εκπαίδευσης και 1.968 από το σύνολο των 9.420 εκπαιδευτικών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα πάντα με όσα έχει διαρρεύσει το υπουργείο Παιδείας, οι περισσότεροι από τους μισούς εκπαιδευτικούς που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα απορροφηθούν από το υπουργείο Υγείας, μιας και οι περισσότερες ειδικότητες που θα καταργηθούν αφορούν υπηρεσίες Υγείας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, 4.933 καθηγητές θα μεταταχθούν υποχρεωτικά από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών)

Άλλοι 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.

Μόλις γίνει γνωστός ο αριθμός των υποχρεωτικών μετατάξεων και των αναγκών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να μεταταχθούν θα καταθέσουν αιτήσεις. Αμέσως μετά θα συνταχθεί αξιολογικός πίνακας καταταξης με βάση τα εξής κριτήρια:

-συνολική προϋπηρεσία
-οικογενειακοί λόγοι
-συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν
-κατοχή επιπλέον πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού

Όσοι εκπαιδευτικοί έχουν δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ ή μεταπτυχιακό ή διδακτορικό θα έχουν πριμοδότηση στα μόρια που θα λάβουν προκειμένου να μεταταχθούν στην περιοχή που θέλουν.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου