Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Θρίλερ με την απελευθέρωση των απαχθέντων Μητροπολιτών

Δεν επιβεβαιώθηκε η είδηση για την απελευθέρωση του  Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγορίου Yohanna Ibrahim
Συνεχίζεται η αγωνία για τους δύο Μητροπολίτες, που απήχθησαν στη Συρία, καθώς δεν επιβεβαιώνεται η είδηση της απελευθέρωσής τους.
Το απόγευμα της Τρίτης, η χριστινική οργάνωση "Oeuvre d'Orient" σε ανακοίνωσή της η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, έκανε λόγο για απελευθέρωσή του  Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγορίου Yohanna Ibrahim, οι  οποίοι απήχθησαν το βράδυ της Δευτέρας.
"Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ένωση αυτή αρωγής των Εκκλησιών της Ανατολής.
Ωστόσο, η είδηση δεν επιβεβαιώθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ οι δύο Μητροπολίτες δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.
"Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όλες τις εξελίξεις και τις σχετικές πληροφορίες από τη στιγμή που έγινε γνωστή η  απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγορίου Yohanna Ibrahim", αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, και υπογραμμίζεται πως για οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη εξέλιξη θα υπάρξει ανακοίνωση.
Νωρίτερα, η συριακή αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει την Δαμασκό ότι κρύβεται πίσω από την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών, διαψεύδοντας οποιαδήποτε δική της ανάμιξη.
Υπενθυμίζεται πως οι δύο Μητροπολίτες είχαν απαχθεί το βράδυ της Δευτέρας στα σύνορα της Τουρκίας, ενώ οι δράστες σκότωσαν τον οδηγό και τον διάκονο του Μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλου.
Nα σημειωθεί ότι πριν δέκα ημέρες το σπίτι του Μητροπολίτη δέχθηκε επίθεση από ρουκέτα, στην πόλη όπου μαίνεται ο εμφύλιος ανάμεσα στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις και τον στρατό του Προέδρου Άσαντ.

 news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου