Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Όσο υπάρχουν άνθρωποι δεν θα καταφέρουν τίποτα - Διέθεσαν τα χρήματα της πενθήμερης σε παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας

Όσο υπάρχουν άνθρωποι δεν θα καταφέρουν τίποτα - Διέθεσαν τα χρήματα της πενθήμερης σε παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείαςΜάθημα ζωής έδωσαν οι μαθητές της Γ' Λυκείου στα Δεμένικα Πατρών με μια κίνηση που αποδεικνύει την κοινωνική τους ευαισθησία. Χθες, ο Διευθυντής Γυμνασίου στην Πάτρα, στο οποίο φοιτά μαθητής που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενημέρωσε όλα τα τοπικά σχολεία με email για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί, του οποίου η νοσηλεία στο εξωτερικό είναι επιτακτική ανάγκη. Το email διαβάστηκε στους μαθητές του Λυκείου στην πρωινή προσευχή.
Σήμερα, οι πρόεδροι των τμημάτων της Γ' τάξης του Λυκείου Δεμενίκων ανακοίνωσαν, όπως ανέφερε η υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Δημακοπούλου στο LiFO.gr, ότι τα χρήματα που έχουν μαζέψει από διάφορες δραστηριότητες θα διατεθούν για τη θεραπεία του παιδιού. Τα χρήματα αρχικά προορίζονταν για την πενθήμερη εκδρομή των μαθητών, αλλά επειδή τα παιδιά αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και το ποσό δεν επαρκούσε, είχαν κανονίσει αντ' αυτής, μια μονοήμερη εκδρομή στην Αθήνα.
Ωστόσο, ήταν διατεθειμένα να τη θυσιάσουν για να σωθεί ένας -άγνωστος σε αυτούς, αφού δεν φοιτά στο ίδιο σχολείο- συνομήλικος. Σύμφωνα με την υποδιευθύντρια, ντόπιος επιχειρηματίας επικοινώνησε με το σχολείο και προσφέρθηκε να επιστρέψει τα χρήματα και να διαθέσει ο ίδιος το ποσό στο άρρωστο παιδί. Οι μαθητές όμως δήλωσαν ότι θα τα δώσουν εκ νέου στο παιδί, ώστε να διπλασιαστεί το ποσό.

Πηγή: lifo.gr
goodstory

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου