Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η «μακεδονική» εθνότητα των Σλάβων από αλβανικό σχόλιο

Συνήθως δεν δημοσιεύουμε σχόλια σε δημοσιεύματα τα οποία διαβάζουμε στη βαλκανική ειδησεογραφία, αν και πολλές φορές έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, αφού παρουσιάζεται το σκεπτικό και οι γνώσεις των αναγνωστών.

Έτσι, σε άρθρο του αλβανικού πρακτορείου ‘Ιλλυρία’ με τίτλο «Καλλιεργείται ο μακεδονικός εθνικισμός» που αναφέρεται σε δύο δήμους των Σκοπίων, όπου εκδηλώνονται εθνικιστικές αντιδράσεις, λόγων των επικείμενων τοπικών εκλογών,  γράφει ένας Αλβανός αναγνώστης των Σκοπίων, για τη φράση «μακεδονικός» εθνικισμός:

«Μακεδονική» εθνική οντότητα δεν υπάρχει, όλοι γνωρίζουν ότι είναι Σλάβοι και ο τίτλος δεν αγοράζετε και ας το επιθυμούν οι ίδιοι.
Οι σλαβικές περιοχές δεν έχουν μακεδονικές ονομασίες, γιατί όλες έχουν είτε βουλγαρική είτε σερβική καταγωγή.
Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι,  ότι οι Σλάβοι διαχωρίζονται πολιτικά υπέρ της Σερβίας και υπέρ της Βουλγαρίας και πρέπει να γνωρίζουν οι Σλάβοι ότι δεν έχουν αποκλειστικά δικαιώματα σε αυτήν τη χώρα, αλλά τα ίδια δικαιώματα έχουν και οι Αλβανοί και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό.
Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Τα σλαβικά όνειρα δεν πρόκειται να χειραγωγήσουν  την αρχαία Μακεδονία, υπάρχουν μόνο σλαβικές ομάδες στην περιοχή των Σκοπίων και η μακεδονική εθνότητα δεν υπήρξε ποτέ, ούτε στην αρχαιότητα. Όπως είναι γνωστό σε όλους, στην αρχαία Μακεδονία δεν υπήρχαν Σλάβοι. Ήρθαν 1200 χρόνια μετά την εποχή της αρχαίας Μακεδονίας.
Επίσης είναι ντροπή να λένε  και να διαδίδουν ψέματα, άλλωστε δεν είναι ντροπή που είναι Σλάβοι.

(Μετά το παραπάνω ακολουθούν και άλλα σχόλια παρόμοιου περιεχομένου)

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου