Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Εορδαία: Αποκριάτικες εκδηλώσεις

Χορό και ξεφάντωμα περιλαμβάνουν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Εορδαίας για το Σαββατοκύριακο.Σήμερα Σάββατο διοργανώνεται στις 8 το βράδυ Ποντιακό Γλέντι Νεολαίας στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαϊδας, ενώ την ίδια ώρα φωτιές θα ανάψουν στο εμπόριο.

 Αύριο Κυριακή της Αποκριάς στην  Γαλάτεια, ο Πολιτιστικός σύλλογος διοργανώνει αποκριάτικο χορό στην κεντρική πλατεία της κοινότητας στις 11 το πρωί, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Εορδαίας στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας στις 7 το απόγευμα , ο Ποντιακός – Μικρασιατικός Σύλλογος   Καρυοχωρίου στο Καρυοχώρι  με Αποκριάτικη εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία στις 4 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσουν στις 8 το βράδυ άναμμα φωτιάς, κλαδαριάς ή φανού   στην πλατεία Εμπορίου, στην Κεντρική πλατεία της ιστορικής κοινότητας της Βλάστης, στην Αναρράχη στις γειτονιές στις 5 το απόγευμα και στο Μηλοχώρι στις γειτονιές την ίδια ώρα.

Την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος Εορδαίας εορτάζει τα Κούλουμα με φασόλια, λαγάνες και νηστίσιμα εδέσματα, χορό και τραγούδι στην Τ.Κ. Βλάστης στην  πλατεία κοινότητας με διοργάνωση «Φίλοι του Χειμώνα»  στις 11 το πρωί, στην Τ.Κ. Κομνηνών από τον Φυσιολατρικό Όμιλο Κομνηνών στο εκκλησάκι Αγίου Ραφαήλ, στην Τ.Κ. Αναρράχης στην περιοχή του Σταυρού από τον Φυσιολατρικό Όμιλο Αναρράχης και στην Τ.Κ. Ανατολικού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολικού στον αύλειο χώρο του Γυμνάσιου.

ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου