Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Τελεσίγραφο σε 1 εκατ. οφειλέτες με χρέη έως 3.000€! Αν δεν πληρώσετε θα γίνονται κατασχέσεις σε καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις!

Τα ραβασάκια από την είναι έτοιμα και μέσα στις επόμενες μέρες θα πάρουν το δρόμο, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τα χέρια των φορολογούμενων.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες, που χρωστούν στο Δημόσιο τα… ιλιγγιώδη ποσά έως 3.000 ευρώ, από φόρους, τέλη υπέρ του Δημοσίου και παντός είδους πρόστιμα (ακόμη και του ΚΟΚ), θα παραλάβουν σύντομα το «μπουγιουρντί» από την εφορία.
Πρόκειται για παλιές οφειλές, για τις οποίες οι αρμόδιες ΔΟΥ δεν έστειλαν ειδοποιητήρια, που έχουν παραμείνει πάρα πολλούς μήνες ανεξόφλητοι και έχουν επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις.
Θα τους δοθεί ολιγοήμερη προθεσμία είτε να εξοφλήσουν άμεσα το ποσό του χρωστούν είτε να κάνουν ρύθμιση με δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα. Κι αν δεν το κάνουν, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, απειλούνται με εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.
Όσοι επιλέξουν τη ρύθμιση με δόσεις κάθε μήνα θα έχουν έκπτωση 30% επί των προσαυξήσεων.
Όσοι όμως δεν φροντίσουν να πάνε στη ΔΟΥ τους, κινδυνεύουν με κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων και περιουσιακών στοιχείων.
Για τους μισθούς και τις συντάξεις προβλέπεται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων κατάσχεση μέχρι 25% επί του συνολικού ποσού και μόνο αν αυτό ξεπερνά τα 1000€.
Για τα ημερομίσθια, το ποσοστό κατάσχεσης είναι 20% ενώ για τα εφάπαξ είναι 50%! Κατασχέσεις εισοδημάτων και εσόδων επιτρέπονται ακόμη και για πολύ μικρές οφειλές, κάτω από 300 ευρώ.
Τα κατασχετήρια θα αποστέλλονται στους εργοδότες ή στα ασφαλιστικά ταμεία αν πρόκειται για συντάξεις και όχι στους οφειλέτες. Και εκείνοι (εργοδότες και ασφαλιστικά ταμεία) υποχρεούνται να αποδώσουν το ποσό που θα κατάσχεται εντός οκτώ ημερών στις ΔΟΥ!

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου