Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Πούτιν: Το τέλος του κόσμου θα έρθει σε 4,5 δισ. χρόνια

Κεφάτος ο Πούτιν, στην ετήσια συνέντευξη τύπου. Τι είπε για την προφητεία των Μάγια, τον Ντεπαρντιέ και τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη αρνήθηκε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, τόνισε ότι δεν υπάρχει "αυταρχικό σύστημα" στη Ρωσία και προέβλεψε ότι το τέλος του κόσμου θα έλθει ύστερα από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια γιατί "αυτός είναι ο κύκλος ζωής του ήλιου μας".
Όσον αφορά τη φημολογία σύμφωνα με την οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ο ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτικών αντιπάλων του.
"Αυτό ευνοεί μόνο τους πολιτικούς αντιπάλους που προσπαθούν να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητα των αρχών", τόνισε.
Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει "αυταρχικό σύστημα" στη Ρωσία.
"Δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον χαρακτηρισμό αυτόν. Η μεγαλύτερη απόδειξη είναι η απόφασή μου να εγκαταλείψω τη θέση μου ύστερα από δυο θητείες. Εάν σκεφτόμουν ότι έπρεπε να επιλέξω το δρόμο του αυταρχισμού, θα είχα αλλάξει το Σύνταγμα, είναι εύκολο να το κάνω", είπε.
Ψύχραιμος ενόψει της "συντέλειας"
Ο Ρώσος πρόεδρος προέβλεψε εξάλλου ότι το τέλος του κόσμου δεν θα έλθει πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, γιατί "έτσι λειτουργεί ο ήλιος μας".
"Γνωρίζω ότι το τέλος του κόσμου θα έλθει σε 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Αυτός είναι ο κύκλος ζωής του ήλιου μας", τόνισε.
Ο Πούτιν υπογράμμισε ωστόσο ότι δε φοβάται τη στιγμή που "ο αντιδραστήρας θα κλείσει και όλα θα τελειώσουν".
"Γιατί να φοβάμαι εάν αυτό είναι αναπόφευκτο", είπε.
Ευπρόσδεκτος ο Ντεπαρντιέ
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε εξάλλου έτοιμος να χορηγήσει ρωσικό διαβατήριο στο Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ, εάν αυτός το επιθυμεί.
"Αν ο Ζεράρ θέλει πραγματικά μια άδεια παραμονής ή ένα ρωσικό διαβατήριο, το θέμα θα ρυθμιστεί και μάλιστα θετικά", τόνισε ο Πούτιν όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις που αποδίδουν στον ηθοποιό, στη Γαλλία.
"Ο Πούτιν μου έχει ήδη στείλει διαβατήριο", δήλωσε ο ηθοποιός σύμφωνα με φίλους τους, τους οποίους επικαλέσθηκε προχθές στην ιστοσελίδα της η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Πέμπτη ότι η αναφορά στο ρωσικό διαβατήριο ήταν "προφανώς ένα αστείο".
"Είμαι βέβαιος ότι οι ανώτεροι αξιωματούχοι (στη Γαλλία) δεν ήθελαν να προσβάλουν τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ",πρόσθεσε ο Πούτιν.
"Εμείς οι πολιτικοί, υπερασπιζόμαστε πάντα την πολιτική μας και τις αποφάσεις που λαμβάνουμε. Εάν αυτό έγινε με όχι πολύ κομψό τρόπο, είναι λυπηρό. Με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχουμε φιλικές σχέσεις, όμως γνωρίζω ότι αισθάνεται Γάλλος", τόνισε.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου