Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Το ΔΝΤ κάνει πάρτι με χαβιάρι

Το ΔΝΤ κάνει πάρτι με χαβιάριΜπουφέδες που θα ζήλευε ακόμη και ο… Λούκουλλος, στρωμένοι με χαβιάρια, καπνιστούς σολομούς, τρούφες, στρείδια και γαρίδες δελεάζουν τον ουρανίσκο, ενώ το αλκοόλ ρέει άφθονο σε μοναδικούς συνδυασμούς κοκτέιλ φτιαγμένους από εξειδικευμένους σομελιέ ειδικά για τη βραδιά. Πώς λέμε λιτότητα; Ε, καμία σχέση.

Ολα αυτά τα γκουρμέ και πανάκριβα που θα απουσιάζουν φέτος λόγω κρίσης από το γιορτινό τραπέζι εκατοντάδων εκατομμυρίων μισθωτών σε Ευρώπη και Αμερική, προσφέρονταν προ ημερών πληθωρικά και υπερπολυτελώς στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο προφανώς εντός των τειχών του, δεν εφαρμόζει πολιτικές λιτότητας ανάλογες με εκείνες που ευαγγελίζεται στο εξωτερικό. Κάθε άλλο μάλιστα.
Το περασμένο Σαββατόβραδο (15 Δεκεμβρίου) στα κεντρικά γραφεία του στην Ουάσιγκτον στήθηκε ένα πεντάωρο χριστουγεννιάτικο γλέντι κυριολεκτικά τρικούβερτο (δεδομένου ότι αυτό όντως εκτεινόταν σε… τρία πατώματα) το συνολικό κόστος του οποίου υπολογίζεται πως προσέγγισε το μισό εκατ. δολ.
Το «παρών» έδωσαν περί τα 7.000 άτομα, κυρίως νυν και πρώην υπάλληλοι του Ταμείου αλλά και άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι, οι οποίοι το γλέντησαν… σαν βασιλιάδες. Το γεγονός βέβαια ότι το ΔΝΤ ειδικεύεται στο να επιβάλλει πολιτικές σκληρής και δυσβάσταχτης λιτότητας σε χώρες με σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα όπως η Ελλάδα δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς.
Χαρακτηριστικά, η «Washington Post», η οποία έφερε στο φως τις λεπτομέρειες για το της χλιδής, φρόντισε να συνοδεύσει το δημοσίευμα με μια φωτογραφία Ελλήνων διαδηλωτών, τονίζοντας σαρκαστικά πως «οι Ελληνες μάλλον δεν θα πάνε στο του ΔΝΤ».
«Σε μια περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας, είναι ωραίο να βλέπεις πως οι τύποι του ΔΝΤ ακόμη ξέρουν να διασκεδάζουν με την ψυχή τους», σημειώνει σε έκδηλα ειρωνικό τόνο η εφημερίδα.
Τι κι αν η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εσχάτως έκανε στροφή υπέρ της ανάπτυξης στο θέμα της Ελλάδας; Το μαχαίρι των περικοπών έχει ήδη μπει τόσο βαθιά στο κόκαλο εκατομμυρίων φορολογουμένων, ώστε τα πανάκριβα εδέσματα στο πάρτι του ΔΝΤ φαντάζουν αν μη τι άλλο… προκλητικά.
Μάλιστα, η «Washington Post» συγκρίνει το κόστος του χριστουγεννιάτικου πάρτι (κόστος που υπολογίζεται μεταξύ 350.000 και 500.000 δολ.) με τους τόκους που πρόκειται να εισπράξει το ΔΝΤ το 2013 από την Ελλάδα για την αποπληρωμή των δανείων, τους οποίους η αμερικανική εφημερίδα υπολογίζει σε 899 εκατ. δολ.
Το μενού
Πιάτα από επτά κουζίνες
Το ΔΝΤ κάνει πάρτι με χαβιάρι
Πλουσιότατος ο μπουφές στο χριστουγεννιάτικο πάρτι του ΔΝΤ, κάλυπτε τρία πατώματα και φιλοξενούσε εκλεκτά πιάτα από συνολικά επτά διαφορετικές κουζίνες: την ινδική, τη μεξικανική, την ισπανική, τη μεσογειακή, τη μεσανατολική, την αμερικανική και την ταϊλανδέζικη/βιετναμέζικη.
Μάλιστα, οι εν λόγω γαστρονομικοί προορισμοί ήταν οργανωμένοι χωρικά σε διαφορετικούς «σταθμούς σερβιρίσματος».
Ως ορεκτικό, οι παρευρισκόμενοι είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε «σπέσιαλ» εδέσματα όπως είναι το , ο καπνιστός σολομός, η τρούφα και τα στρείδια. Εν συνεχεία, ακολουθούσε πλήθος κυρίως πιάτων πολλά από τα οποία (σχεδόν τα μισά) μάλιστα ήταν χορτοφαγικά.
Οσο για το μεσογειακό μενού, σε αυτό έβρισκε κανείς κεφτεδάκια καθώς και «τραγανό καλαμάρι με ψητές πιπεριές». Για επιδόρπιο δε, προσφέρονταν μεταξύ άλλων… μπακλαβαδάκια και γαλλικά αρτοσκευάσματα.
Οσο για το κλείσιμο της βραδιάς, από τις 10 και μισή το βράδυ και μετά, οι καλεσμένοι μπορούσαν να απολαύσουν ποικιλίες τυριών και φρούτων συνοδευόμενες από κρακεράκια και γαλλικές μπαγκέτες.

Από ethnos.gr
polispress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου