Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Κοζάνη: Φωτιά με εκρήξεις στο αμαξοστάσιο του Δήμου Κοζάνης



Πυρκαγιά, η οποία προς στιγμήν έτεινε να λάβει απροσδιόριστες διαστάσεις, καθώς την ώρα της κατάσβεσης εξερράγησαν δυο φιάλες οξυγόνου στο κτίριο των υδραυλικών στο αμαξοστάσιο του Δήμου Κοζάνης στην περιοχή του Νιάμερου, εκδηλώθηκε στις 19.10 απόψε στην Κοζάνη.
Επί τόπου έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 πυροσβέστες, οι οποίοι ρίχτηκαν στην μάχη με τις φλόγες κάνοντας χρήση ακόμη και επιβραδυντικού αφρού καθώς στον χώρο της πυρκαγιάς υπήρχαν εύφλεκτα υλικά και διαλύτες.  Η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ διέκοψαν την παροχή ρεύματος στις εγκαταστάσεις του Δήμου.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης Ιωάννης Φωστιέρης, από την έκρηξη των δυο φιαλών οξυγόνου  καταστράφηκε ολοσχερώς η αποθήκη των υδραυλικών, ενώ η Πυροσβεστική κατάφερε να αποσοβήσει ανάλογη καταστροφή στο γειτονικό ξυλουργείο, το οποίο υπέστη αρκετές ζημιές, στο κτίριο του μηχανουργείου αλλά και στα γραφεία.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πυρκαγιά, η οποία μέσα σε 45 λεπτά τέθηκε υπό έλεγχο, φαίνεται να εκδηλώθηκε από τον χώρο των υδραυλικών, με τα αίτια να ερευνώνται από την Πυροσβεστική στο











ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ  Κώστας Δαβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου