Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012


Το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Εορδαίας για το 2012 παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου οι Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού,  κ. Γιάννης Ασπράγκαθος, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Χρήστος Κεσκερίδης και η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. κα Θεοπίστη Κρυσταλλίδου.
 
Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα ο κ. Ασπράγκαθος τόνισε :
«Υλοποιώντας τις οδηγίες της κας Δημάρχου Παρασκευής Βρυζίδου, ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε μια γιορτή για ολόκληρη τη πόλη.
Μια γιορτή στο κέντρο, τις γειτονιές, τις κοινότητες.
Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, να στηρίξουν τις προσπάθειές του Δήμου και των νομικών προσώπων, αλλά και όλων των φορέων και των συλλόγων.
Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Εορδαίας, το ΝΠΔΔ – ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. και ο Εμπορικός Σύλλογος Εορδαίας, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά ένα ενιαίο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με τον τίτλο «Χριστούγεννα στην πόλη του Φωτός» το οποίο εκτείνεται σε ολόκληρη την πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας.
Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού υποστηρίζει τη Συνοικία της Παράδοσης που για τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσει με δύο σπιτάκια, όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να παίξουν, να μάθουν και να δημιουργήσουν.
Παράλληλα η Αντιδημαρχία στηρίζει εκδηλώσεις που αφορούν την παράδοση και στην Περιφέρεια η οποία την περίοδο του Δωδεκαήμερου έχει την τιμητική της» κατέληξε ο κ. Ασπράγκαθος
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Χρήστος Κεσκερίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή και τις πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ :
«Η Κ.Ε.Δ.Ε. δημιούργησε στο χώρο των Αθλητικών Εγκαταστάσεων τη Συνοικία των Παραμυθιών, όπου τέσσερις ήρωες παραμυθιών μας ανοίγουν τις πόρτες των σπιτιών τους και διασκεδάζουν μαζί με τα παιδιά αλλά και τα «μεγαλύτερα παιδιά».
Η Κοκκινοσκουφίτσα, η Σταχτοπούτα, ο Κοντορεβιθούλης και η Βασιλοπούλα με τον βάτραχό της, έρχονται κατευθείαν από τη Χώρα των παραμυθιών για να μας πούνε τις ιστορίες τους, να δημιουργήσουν μαζί μας κατασκευές, αλλά και να μας ταξιδέψουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.
Μαζί με μια ομάδα εθελοντών, που δουλεύουν και εκπαιδεύονται εδώ και πολύ καιρό, έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα ζωντανό, γεμάτο κέφι και γέλιο που σίγουρα θα σκορπίσει τη χαρά σε μικρούς και μεγάλους, φέρνοντας την «Άνοιξη» μέσα στο καταχείμωνο.
Φυσικά από αυτή τη γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει ο Άγιος Βασίλης ο οποίος θα μας επισκεφτεί αυτοπροσώπως για να μιλήσει με τα παιδιά και να παραλάβει τα γράμματά τους» κατέληξε ο κ. Κεσκερίδης
Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ - ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. κα. Θεοπίστη Κρυσταλλίδου ανέφερε την φιλοσοφία της συμμετοχής του Νομικού προσώπου στις εκδηλώσεις:
«Το ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π για πρώτη φορά με σύσσωμες όλες  τις δομές του το  Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη, το Ωδείο , τη Φιλαρμονική, τα ΚΑΠΗ και τους παιδικούς σταθμούς, συμβάλουν στην δημιουργίας των εκδηλώσεων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Με αφορμή  τα εκθέματα του Παλαιοντολογικού μας Μουσείου φιλοξενούμε  από το Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων Ωραιόκαστρου 8 αναπαραστάσεις ζώων σε πραγματικό μέγεθος.
Επιλέξαμε ως γιορτινή εστία και κέντρο των εκδηλώσεων  την Δημοτική Βιβλιοθήκη
και με βασικούς πυλώνες το Ωδείο και την Φιλαρμονική ετοιμάσαμε εκδηλώσεις με μουσική, παραμύθια, παραδοσιακά δρώμενα και Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες,
 για τα παιδιά  αλλά και για όσους  αισθάνονται παιδιά.
Θέλουμε να βοηθήσουμε και εμείς να σπάσει ο κύκλος της απογοήτευσης και να μπούμε σε ένα κλίμα αισιοδοξίας.
Γιατί όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα, εμείς δεν θα μείνουμε σε μια γωνιά άπραγοι, αλλά προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να προσφέρουμε στους Δημότες μας.
Ο Δήμος είχε την πρωτοβουλία, αλλά στην όλη προσπάθεια είχαν την ευγενική διάθεση να συμβάλλουν και συμπολίτες μας, τους οποίους και ευχαριστούμε 
1. Ι.Μ.Ε Ptolemeo Α.Ε.
2. Καρακώστας Στέργιος
3. Ιωακειμίδης Σπυρίδων
4. Ναθαναηλίδης  Ηλίας
5. Κοτσαρδάκης ΤΕΧΝΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε.
6. Παπαδοπούλου Δέσποινα
7. Βαφειάδης Δημήτρης
8. Αραϊλόπουλος  Νικόλαος
9. Σωτηριάδης Χρήστος και Σίμος
10. Τσολακίδης Θεόδωρος
11. Κίλας Γεώργιος
12. Ρουσάκης Χαράλαμπος
13. Γερανοί ΠΑΣΧΑΛΗΣ
Βέβαια δεν πρέπει να παραλείψω τους υπαλλήλους του Νομικού Προσώπου και ειδικότερα την κα Βαρβάρα Γκέκα για την γενική επιμέλεια, την πάντα άψογη συνεργασία μας με το σύνολο των αντιδημάρχων και υπαλλήλων του Δήμου.» ανέφερε η κα Κρυσταλλίδου.
Στην συνέχεια η κα Κρυσταλλίδου αναφέρθηκε στη δομή του προγράμματος, τονίζοντας:
«Το σύνολο των εκδηλώσεων περιγράφεται αναλυτικά στο συνολικό πρόγραμμα, ανά ημέρα και ώρα, ώστε να μπορεί κανείς να επιλέξει, ή να συνδυάσει τις εξορμήσεις του.
Θα ήθελα όμως να επισημάνω δύο σημαντικές στιγμές, που αξίζουν την προσοχή όλων μας, μια και αποτελούν βασικά στοιχεία του εορτασμού.
Το πρώτο είναι η Αυλή των Δεινοσαύρων που δίνει την δυνατότητα και για ψυχαγωγία, για ενημέρωση,  για εντυπωσιακές φωτογραφίες των παιδιών, αλλά και για όμορφες στιγμές γεμάτες μουσική, παραμύθια και Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα.
Η άλλη σημαντική στιγμή είναι η συναυλία του Ωδείου μας στο Πνευματικό Κέντρο τη Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.
Για πρώτη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε όλα τα μουσικά σύνολα και οι χορωδίες του Ωδείου Πτολεμαΐδας, σε μορφή Συμφωνικής Ορχήστρας.
Ακόμα και μέσα σε αυτές τις συνθήκες, δεν το βάζουμε κάτω. Αντίθετα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αξιοποιούμε την φαντασία και τα ταλέντα της περιοχής και προχωράμε μπροστά και με θάρρος στο 2013.»
Τέλος, ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προγραμματίζει και αναλαμβάνει φιλανθρωπική πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Τοπική Οργάνωση Πρόσκοπων, και την εθελοντική ομάδα «Καϊλαρίστας».
Στον χώρο του Παλιού Πάρκου μπροστά από την Δημοτική Βιβλιοθήκη θα συλλέγονται προσφορές των κατοίκων για άπορες οικογένειες από τις 17 έως τις 24 Δεκεμβρίου, οι οποίες θα παραδοθούν στην Εκκλησία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου