Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Μυστηριώδες Αντικείμενο της Βαλτικής Θάλασσας (τελευταία νέα) VIDEO

Το Σουηδικό ναυτικό και οι κυνηγοί θησαυρών X Team έγιναν πρωτοσέλιδο το περασμένο έτος με την τυχαία ανακάλυψη ενός μυστηριώδους κυκλικού αντικειμένου στη Βαλτική Θάλασσα.

Τώρα, χάρη στη καλύτερη εξερεύνηση και εργαστηριακή ανάλυση των λίθων που ήρθαν στην επιφάνεια από τους δύτες, πάνω και γύρω από το αντικείμενο, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην άρση του πέπλου για το μυστήριο.

Οι πέτρες που κοσμούν το αντικείμενο αποδείχθηκε ότι ήταν κόκκινος γρανίτης που ήρθε με την εποχή των παγετώνων.Η θεωρία του Dennis Asberg είναι: ότι όταν ο πάγος έλιωσε, οι πέτρες προσγειώθηκαν πάνω στο αντικείμενο που βρίσκετε τώρα στον βυθό,και επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν εκεί για περισσότερο από 140.000 χρόνια.

Πρόσφατες εξετάσεις του αντικειμένου έχουν αποκαλύψει μια τρύπα περίπου δύο μέτρα σε διάμετρο, και ότι το αντικείμενο δεν είναι στερεωμένο στο έδαφος.

Dennis Asberg: "Έχουμε ανακαλύψει ότι το αντικείμενο χωρίζεται από τον πυθμένα του ωκεανού και βρίσκετε σε μια κορυφογραμμή, έχουμε διερευνήσει το αντικείμενο με το ρομπότ ROV και είδαμε το αντικείμενο από κάτω. Μπορεί κανείς να δει ότι ο πυθμένας και το αντικείμενο διαχωρίζονται."

Το υλικό του αντικειμένου είναι πάρα πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί οτιδήποτε από αυτό, όμως όπως μας λέει ο Dennis έχουν καταφέρει να φέρουν κάποιες πέτρες που υπήρχαν επάνω και γύρω από το αντικείμενο για ανάλυση. Η ομάδα έχει βρει επίσης πολλές μαύρες πέτρες στο χώρο.

Η θεωρία είναι ότι το αντικείμενο πρέπει να ήταν σε πολύ υψηλή θερμοκρασία σε κάποιο σημείο. Αυτό προκάλεσε τις μαύρες απανθρακωμένες πέτρες στο περιβάλλον του.

Dennis Asberg: "Κατά την άποψή μου, όταν ήμασταν εκεί και κοίταξα αυτή την παράξενη δομή,  έμοιαζε με κάτι που έχει σχεδιαστεί από κάποιον, δεδομένου ότι υπάρχουν γωνίες 90 μοιρών και διάδρομοι στο αντικείμενο."Ελπίζω ότι  η επόμενη αποστολή μας που θα είναι την άνοιξη λόγο του ψυχρού σκανδιναβικού καιρού να ρίξει περισσότερο φως σε αυτό το μυστήριο.

apocalypsejohn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου