Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Κλείδωσε το επίδομα θέρμανσης – τα τελικά ποσά .

Στα 300 ευρώ θα φτάσει η επιστροφή φόρου για τους καταναλωτές της Αττικής που θερμαίνονται αποκλειστικά με πετρέλαιο θέρμανσης. Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι να αγοράσουν τουλάχιστον 1,2 τόνους πετρέλαιο, να μην έχουν εισόδημα άνω των 15000-30.000 ευρώ και η αξία της ακίνητης περιουσίας τους να μην υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ. Δείτε το επίδομα για όλες τις περιοχές της χώρας

Για να πάρει επιστροφή φόρου, ο αγοραστής του πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να υποβάλλει σχετική αίτηση μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας που θα αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν όσοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Έχουν προχωρήσει σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης κάτι το οποίο θα αποδεικνύεται με ηλεκτρονική διασταύρωση μέσω του συστήματος Ήφαιστος που ενημερώνουν οι έμποροι πετρελαίου

2. Το ατομικό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ (ή 25.000 ευρώ αν είναι παντρεμένοι ή 30.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά)

3. Η αντικειμενική αξία της περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ (ή η επιφάνεια της πρώτης κατοικίας δεν είναι μεγαλύτερη από τα 120 τετραγωνικά)

Στη συνέχεια υπολογίζεται το ποσό της επιστροφής φόρου. Πιθανότατα, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα καταβάλλεται με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Για τον υπολογισμό του επιδόματος, η χώρα θα χωριστεί σε τέσσερις ζώνες:

1. Στην Α' Ζώνη, το επίδομα θα φτάνει στα 900 ευρώ για κατανάλωση 3000 λίτρων. Αν η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη, το ποσό δεν θα αυξάνεται ενώ αν είναι μικρότερη, το επίδομα θα είναι μικρότερο. Η Α΄ Ζώνη περιλαμβάνει: Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα και Δράμα.

2. Στην Β' Ζώνη το επίδομα θα φτάνει στα 550 ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι η κατανάλωση θα φτάνει στα 1800 λίτρα. Η Β΄ ζώνη περιλαμβάνει Ευρυτανία, Γιάννενα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα , Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη , Ροδόπη και Έβρο.

• Στην Γ' Ζώνη, το επίδομα θα ανέρχεται στα 300 ευρώ με ελάχιστη κατανάλωση τα 1000 λίτρα. Η Γ' Ζώνη περιλαμβάνει τους νομούς Αττική (εκτός Κυθήρων και νήσων Σαρωνικού), Κορινθία, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβο, Χίο, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα.

• Στην Δ' Ζώνη, το επίδομα θα ανέρχεται στα 200 ευρώ με ελάχιστη κατανάλωση τα 600 λίτρα. Η Δ΄Ζώνη περιλαμβάνει: Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

eleftheriskepsii

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου