Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

meat fruit: Φρούτο γεμάτο κρέας...

το «μεσαιωνικό φαγοπότι»
Κάνει θραύση σε γκουρμέ εστιατόρια του Λονδίνου, αν και πρόκειται για μια κλασική μεσαιωνική συνταγή του 1500 την οποία ο διάσημος -και πολυβραβευμένος με πολλά αστέρια Michelin- σεφ Heston Blumenthal αποφάσισε να ξαναφέρει με επιτυχία στο προσκήνιο.

Το «meat fruit» αποτελεί παλιά, αυθεντική συνταγή της Βρετανίας αλλά και πιάτο-ορόσημο στο μενού του νεόκοπου εστιατορίου «Dinner» που άνοιξε πρόσφατα στο Λονδίνο ο γνωστός σεφ.


Σε άριστη συνεργασία με τους ιστορικούς της γαστρονομίας, ο Blumenthal κατάφερε να εκπλήξει ευχάριστα τους επισκέπτες του!

Με την εμφάνιση ενός κατά τα άλλα λαχταριστού φρούτου στο τραπέζι (πορτοκάλι, για την ακρίβεια), το «meat fruit» ξεγελά με τη… φρουτένια όψη του, καθώς το εσωτερικό του είναι παραγεμισμένο με… κοτόπουλο!


Πιο συγκεκριμένα, μια μους από συκωτάκια πουλερικών επικαλύπτεται με ζελέ μανταρινιού, προσομοιάζοντας στο σχήμα με πορτοκάλι, στο κέντρο του οποίου τοποθετούνται φρέσκα φύλλα εσπεριδοειδών -για να πετύχει η παραπλάνηση(!), ενώ το φρεσκοψημένο ψωμί ολοκληρώνει την παράδοξη παρουσίαση.


Αν και έχει χαρακτηριστεί από γευσιγνώστες και μη ως μία από τις πλέον γευστικές συνταγές, δεν παύει να αποτελεί ένα ασυνήθιστο πιάτο. Ωστόσο, το «μεσαιωνικό φαγοπότι» που προτείνει ο Heston στους πελάτες του… εδράζοντας ένα μπολ με «ψεύτικα» φρούτα στο τραπέζι (με διαφορετικές κρεατο-γεμίσεις το καθένα), γίνεται καθημερινά ανάρπαστο!

i-diadromi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου