Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Και νέα απάτη εις βάρος του ΙΚΑ - Πως "έτρωγαν" τα λεφτά του Ιδρύματος

Και νέα απάτη-μαμούθ εις βάρος του ΙΚΑ ήρθε στο φως με τη ζημιά στο Ίδρυμα να ανέρχεται σε τουλάχιστον 4,5 εκ. ευρώ.

Στην υπόθεση εμπλέκεται γνωστός όμιλος εταιριών με έδρα το Ν. Ηράκλειο Αττικής με αντικείμενο στο παρελθόν την κατασκευή και εμπορία πολυτελών υποδημάτων και σήμερα την κατασκευή και εμπορία επώνυμων ενδυμάτων.

Η συγκεκριμένη εταιρεία χτύπησε «κόκκινο» στο σύστημα «Risk Analysis» που έχει μπει σε εφαρμογή τελευταία από τη Δ/νση Πληροφορικής του ΙΚΑ-ETAM, με αποτέλεσμα μικτό κλιμάκιο από ελεγκτές της ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΣΔΟΕ και του ΣΕΠΕ έκαναν έφοδο στο καλά φυλασσόμενο με κάμερες χώρο του Ομίλου στο Ν. Ηράκλειο αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και της επαρχίας που λειτουργούν συσχετιζόμενες επιχειρήσεις.

Πως «έτρωγαν» τα λεφτά του ΙΚΑ

Πρόεδρος της εταιρίας εμφανίζεται μία 83χρονη (!) γερόντισσα που βρέθηκε στο σπίτι της στη Γλυφάδα, υποβοηθούμενη από οικιακή βοηθό.

Το συνολικό χρέος σήμερα της εταιρίας προς το ΙΚΑ-ETAM ανέρχεται σε 4.500.000,00 €, στην οποία εταιρία ασφαλίζεται μεγάλο μέρος του προσωπικού των άλλων εταιρειών χωρίς να καταβάλλεται ούτε ένα ευρώ για εισφορές, ενώ η ίδια αυτή εταιρία βρίσκεται από ετών σε αδράνεια.

Η απληστία των υπευθύνων δεν είχε όρια αφού αποφάσισαν, αν και υπεύθυνοι εταιριών, να ασφαλιστούν εικονικά σε άλλες εταιρίες του Ομίλου με παχυλούς μισθούς χωρίς βέβαια να καταβάλλονται εισφορές με σκοπό να πάρουν και οι ίδιοι σύνταξη από το ΙΚΑ-ETAM.

Ήδη οι Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ETAM μετά την αποκάλυψη της απάτης θα προχωρήσουν άμεσα σε ακυρώσεις ασφάλισης, σε αναζήτηση τυχόν καταβληθεισών παροχών και θα προβούν στην υποβολή μηνύσεων και σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την είσπραξη των οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου