Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Οι… υπεράνω υποψίας πελάτες των οίκων ανοχής

Άνδρας ηλικίας 35 – 45 χρόνων, δεσμευμένος με όρκους… αιώνιας ή μη πίστης με τη σύντροφό του, που όμως υπέπεσε σε «στιγμιαίο» λάθος σε ό,τι αφορά τη συνεύρεσή του με εκδιδόμενη γυναίκα, και μάλιστα χωρίς προφυλακτικό: αυτό είναι το προφίλ του άνδρα που αναζητεί τις ερωτικές υπηρεσίες των γυναικών σε οίκους ανοχής, όπως τουλάχιστον σκιαγραφείται από τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Οι τηλεφωνικές κλήσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής οπότε δημοσιοποιήθηκε ο οίκος ανοχής όπου εργαζόταν νεαρή οροθετική ιερόδουλη, η οποία εν γνώσει της λοίμωξης που είχε επιδιδόταν σε επαφή χωρίς προφυλάξεις με πελάτες της, έχουν ξεπεράσει τις 4.000!

Σημαντική αύξηση όμως καταγράφεται και στη ζήτηση των δωρεάν αιματολογικών εξετάσεων για τον ιό HIV στις Κινητές Μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Πλέον κατακλυζόμαστε από ενδιαφερόμενους που έρχονται και μας ζητούν να υποβληθούν σε εξετάσεις. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα οι Μονάδες μας έχουν ελέγξει 1.180 άτομα που έχουν προσέλθει αυτοβούλως για έλεγχο. Τα αποτελέσματα μας είχαν προϊδεάσει για αυτό που ξέσπασε τώρα: από τα 1.180 άτομα, οι 85 ήταν οροθετικοί» λέει η κυρία Ιωάννα Παυλοπούλου, επικεφαλής του προγράμματος των Κινητών Μονάδων.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι κλήσεις γίνονται από άνδρες που παραδέχονται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν συνευρεθεί με παράνομα ή νόμιμα εκδιδόμενες γυναίκες και ζητούν από τους ειδικούς οδηγίες για το πώς να κινηθούν υγειονομικά.

Υπεράνω υποψίας οι πελάτες των οίκων ανοχής

Τουλάχιστον το 50% των ανδρών που απευθύνθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ δήλωσαν ότι είναι παντρεμένοι ή βρίσκονται σε σοβαρή σχέση. Σε ό,τι αφορά την ηλικία τους οι περισσότεροι δηλώνουν 35 – 45 χρόνων. Πάντως, ο αριθμός των ενδιαφερόμενων ανδρών που καλούν αδιάκοπα στις τηλεφωνικές γραμμές του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητώντας λεπτομέρειες για ιατρικό έλεγχο και εξετάσεις για τον ιό HIV έχει… τρομάξει ακόμη και τους ειδικούς του Κέντρου: παρότι αυτοί γνωρίζουν καλά τον χάρτη της πορνείας (έχουν «οργώσει» την πρωτεύουσα το τελευταίο έτος επισκεπτόμενοι με τις Κινητές Μονάδες τους οίκους ανοχής για να ενημερώσουν τις εκδιδόμενες σε θέματα λοιμωδών νοσημάτων) δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα ήταν τόσοι πολλοί οι απερίσκεπτοι φαν του αγοραίου έρωτα…

Εκτός από απερίσκεπτοι, παρότι στην ωριμότητα της ηλικίας τους, οι άνδρες φαίνεται ότι δυσκολεύονται να υποστηρίξουν την επιλογή υψηλού ρίσκου που έλαβαν μη χρησιμοποιώντας προφυλακτικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι αποδίδουν την χωρίς προφύλαξη επαφή που είχαν με εκδιδόμενη ή και άλλη περιστασιακή σχέση στην κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ! Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν ότι οι εκδιδόμενες δεν έχουν υποβληθεί σε υγειονομικούς ελέγχους, ενώ άλλοι δικαιολογούν το τηλεφώνημά τους στη γραμμή του ΚΕΕΛΠΝΟ λέγοντας ότι χρησιμοποίησαν μεν προφυλακτικό αλλά αυτό έσπασε κατά τη διάρκεια της επαφής.

Αυξάνονται και οι γυναίκες που αναμένουν στο… ακουστικό τους

Υπάρχουν όμως και δεκάδες τηλεφωνήματα από γυναίκες οι οποίες αναζητούν τρόπο να προστατευθούν οι ίδιες από τυχόν… άτακτους συζύγους ή συντρόφους. «Αρκετές εκφράζουν ανοιχτά τους φόβους τους, μας λένε για το ενδεχόμενο ο σύζυγός τους να έχει επισκεφτεί κάποιον οίκο ανοχής και μας ζητούν πληροφορίες για το πώς μπορούν να ελέγξουν αν αυτός έχει μολυνθεί. Άλλες πάλι μας ζητούν τις πληροφορίες επικαλούμενες ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο είχε ερωτική επαφή με εκδιδόμενη και ρωτούν πως μπορούν να μάθουν εάν έχει κολλήσει κάτι» λέει στο protothema.gr ψυχολόγος της συγκεκριμένης υπηρεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ.




http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=194455

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου