Δεκάδες δήμοι έχουν καταθέσει τις σχετικές μελέτες προς έγκριση και αναμένεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου να έχουν πιάσει δουλειά 30-35.000 άνεργοι με διάρκεια 135 ημερομίσθια. Η χρηματοδότηση των θέσεων εργασίας πραγματοποιείται με κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου».
            Αυτά αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα  ΕΘΝΟΣ, σχετικά με το πρόγραμμα αυτεπιστασίας, που δίνει μια μεγάλη ανάσα σε χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας.
            Για το πρόγραμμα αυτό ο αρμόδιος Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος το εισηγήθηκε, σημειώνει τα εξής:
«Η ιδέα γεννήθηκε στη μεγάλη ύφεση του ΄29 και πατέρας της είναι ο Κέϋνς.
Πρόσφατα ο νομπελίστας Πωλ Κρούγκμαν έγραψε πως η ιδέα αντέχει και σήμερα, ογδόντα χρόνια μετά.
Η βαθιά ύφεση επιβάλει σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομικής βάσης αλλά στο ενδιάμεσο την ανάσα δίνουν δημόσιοι πόροι που διατίθενται σε έργα και επενδύσεις έντασης εργασίας.
Η ανασυγκρότηση της οικονομίας δεν συντελείται πάνω στα ερείπια της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας.
Την αντοχή της Κεϋνσιανής πρότασης τη δοκίμασα ως Δήμαρχος το 1991, όταν έκλεισαν 3 εργοστάσια με 2.500 εργαζόμενους, και είδα τα αποτελέσματα.
Με την πόλη σε βαθιά ύφεση η συνοχή της κοινωνίας διατηρήθηκε αρραγής.
 Την πρότεινα στον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς το 2008, όταν κατέρρευσε η Leaman Brothers και αντιμετωπίστηκε μάλλον αδιάφορα.
Οι Δήμαρχοι την υιοθέτησαν αλλά η Νεοδημοκρατική ηγεσία στο Υπ. Εργασίας και στον ΟΑΕΔ είδαν την ευκαιρία να λειτουργήσουν ρουσφετολογικά με χιλιάδες ανέργους. Έτσι η πρόταση ναυάγησε.
Μετά από επίπονη δουλειά 9 μηνών με τα στελέχη των Υπ. Εσωτερικών και Εργασίας, του ΑΣΕΠ, του ΟΑΕΔ και της ΚΕΔΕ, είμαστε πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε.
-         Με απόλυτη διαφάνεια στις προσλήψεις
-         Με εξασφαλισμένους πόρους, χωρίς ούτε 1 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τα οφέλη αφορούν τους ανέργους, την πραγματική οικονομία, τις τοπικές κοινωνίες από την Αθήνα μέχρι το Καστελλόριζο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που μπαίνει στη μάχη για το ξεπέρασμα της κρίσης.
Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι το πρόγραμμα διαρκεί 3 χρόνια, όσο δηλαδή η σκληρή προσπάθεια για την έξοδο μας από το Μνημόνιο και προσθέτει 1% στο ΑΕΠ, ετησίως».

kozan.gr