Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Σιδερόφραχτη Βουλή 200 μέτρων - Η χώρα δεν κυβερνιέται με σιδερόφρακτη Βουλή

Μια σιδερόφραχτη Βουλή όπου δεν θα μπορεί κανείς διαδηλωτής να πλησιάσει σε απόσταση τουλάχιστον 200 μέτρων, φαίνεται ότι...

Η χώρα δεν κυβερνιέται με σιδερόφρακτη Βουλή-Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής
σχεδιάζουν στην Ελληνική Αστυνομία εν όψει και των νέων μέτρων λιτότητας που θα επιβληθούν τον Ιούνιο.

Η ιδέα προέκυψε μετά τη χρησιμοποίηση σιδερένιου φράκτη στις τελευταίες διαδηλώσεις, μέτρο που εμπόδισε μεγάλη μάζα διαδηλωτών να προσεγγίσουν το κτίριο που στεγάζει τους Εθνοπατέρες.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», οι νέοι φράκτες, που κατασκευάζονται από ελληνική εταιρία, συνολικά θα φτάνουν τα 40 μέτρα μήκος και ύψος στα τρία μέτρα. Το κόστος θα φτάσει τα 70.000 ευρώ, ποσό που θα απορροφηθεί από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είναι εδώ και πολύ καιρό υποστηρικτής της λύσης των σιδερένιων φρακτών που θα καταστήσουν την καταστολή των κινητοποιήσεων αποτελεσματικότερη.

Το σχέδιο είναι ότι σε πορείες χαμηλής επικινδυνότητας θα χρησιμοποιείται ο φράχτης που έχουμε δει έως τώρα στα ανθοπωλεία δίπλα στο άγαλμα του Βενιζέλου. Για διαδηλώσεις υψηλής επικινδυνότητας η μπροστινή πλευρά θα απομονώνεται, καθώς οι φράκτες θα τοποθετούνται στην Πανεπιστημίου, στην Γεωργίου Α’, στην Όθωνος και Αμαλίας, κόβοντας οποιαδήποτε πρόσβαση προς το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και η δημοκρατία το πολίτευμα που αφουγκράζεται την κοινωνία και το λαό και λειτουργεί υπέρ τους. Το να προσπαθείς λοιπόν να προστατέψεις με μέτρα καταστολής που παραπέμπουν σε άλλες εποχής τους Εθνοπατέρες που δεν λένε να καταλάβουν ότι χρειάζεται αλλαγή συνταγής και πολιτικής, είναι τουλάχιστον μάταιο.

Η Βουλή πρέπει να προστατεύεται από τους θεσμούς αλλά και από την δημοκρατική λειτουργία της όπως ορίζεται από το Σύνταγμα. Η Βουλή έπρεπε να αποτελεί το αποκούμπι των εξαθλιωμένων και όχι τοπ στόχο τους. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό αντιληπτό τόσο πιο σύντομα θα υπάρξει κοινωνική γαλήνη.




epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου