Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Έρευνα για τις τιμές στα LIDL ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας

Την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Νικ. Παντελής στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, προκειμένου να ερευνηθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της αισχροκέρδειας ή όχι από τους υπεύθυνους της αλυσίδας καταστημάτων LIDL Hellas.

Ο εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενόψει του ότι σύμφωνα με αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, η επίμαχη αλυσίδα καταστημάτων φέρεται να «πωλεί στην Ελλάδα 51 από τα 70 προϊόντα που διακινούνται αποκλειστικά από την ίδια, σε τιμές υψηλότερες από τις τιμές στις οποίες τα ίδια προϊόντα πωλούνται στην Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία και την Βουλγαρία».

Παράλληλα, ο κ. Παντελής επισημαίνει στην παραγγελία του ότι «επειδή η φύση της προκαταρκτικής αυτής εξέτασης, απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και έρευνα, ειδικότερα, δε συλλογή και σύγκριση πολλών και διαφορετικών στοιχείων, όπως το κόστος κτήσεως, μεταφοράς, αποθήκευσης και συντήρησης κάθε προϊόντος σε πέντε διαφορετικές χώρες, καθώς επίσης τις διαφορετικές φορολογικές επιβαρύνσεις και συνθήκες αγοράς σε κάθε χώρα χωριστά, η πιο πάνω εξέταση ενδείκνυται να ανατεθεί στην Οικονομική Αστυνομία».

Η Οικονομική Αστυνομία, σύμφωνα με τον κ. Παντελή έχει κατ' εξοχήν επιχειρησιακό χαρακτήρα και κύρια αποστολή της είναι η διεξαγωγή εξειδικευμένων ερευνών σε σχέση με το οικονομικό έγκλημα και για το λόγο αυτό διαθέτει «την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή και το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για την επιτυχή διεξαγωγή και περαίωση, μιας τέτοιου είδους και εκτάσεως έρευνας».






apospasma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου