Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Άμα βρουν τίποτα να μας.... χαιρετίσουν

Ο κοσμάκης ξέρει ότι οι κλεφταράδες είναι ο Τσοχατζόπουλος με τον Παπαντωνίου ,αλλά είναι….. πολιτικοί.

Εισαγγελική έρευνα για τη μίζα-μαμούθ. Το κόλπο με τις offshore εταιρίες για να μη μάθει ποτέ κανείς τίποτα.
■ Μίζα Μαμούθ: Δικογραφία 500.000 σελίδων.
Επί Άκη (1998) οι αρχικές συζητήσεις, επί Γιάννου (2003) οι τελικές υπογραφές στη σύμβαση.

Τους αποδέκτες της μίζας (μα¬μούθ!) ύψους 60.000.000 ευρώ ψάχνουν να βρουν οι ει¬σαγγελείς Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος, οι οποίοι ερευνούν και πάλι την υπόθεση της προμήθειας αρμάτων μάχης τύπου LEOPARD-2HEL για τον Ελληνικό Στρατό, η διαδικασία για την απόκτηση των οποί¬ων ξεκίνησε το 1998, επί υπουργού...
Εθνι¬κής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, και ολοκληρώθηκε το 2003 με την υπογραφή της σύμβασης από τον τότε υπουργό Εθνι¬κής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου!
Οι δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών έχουν αποστείλει ήδη αιτήματα δικαστικής συν¬δρομής στο Μονακό και στις βρετανικές Παρθένους Νήσους, ενώ έχουν αρχίσει να καλούν και τους πρώτους μάρτυρες για την υπόθεση. Επισημαίνεται ότι το ιλιγγι¬ώδες ποσό της μίζας που δόθηκε για την προμήθεια των αρμάτων μάχης αποκαλύ¬φθηκε μέσω μιας μυστικής σύμβασης και μιας δικαστικής διένεξης των εξωχώριων εταιριών που ενεπλάκησαν στη «διαδρο¬μή» του «μαύρου χρήματος».
Ειδικότερα, κατά τη συμφωνία αυτή η εταιρία International Bartet and Offset Service Corporation (IBOS), που είχε ως δι-αχειρίστρια την εταιρία Transat Maritime στο Μονακό, «είναι υπεύθυνη για την υπο¬στήριξη της γερμανικής KMW και αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει στην Evanston Group Ltd, με έδρα στις βρετανικές Παρθένους Νήσους, προμήθεια της τάξεως του 3% της καθαρής αξίας των προϊόντων, που θα παραδώσει η KMW». (Η Evanston Ltd προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο το 2003 διεκδικώντας αυτά τα χρήματα και «αποκάλυψε» με τον τρόπο αυτό τη σύμβα¬ση για την περίφημη προμήθεια 3%, που υπολογίζεται στα 60.000.000 ευρώ.)
Η υπόθεση είχε ερευνηθεί και στο πα¬ρελθόν από τον τότε εισαγγελέα Πρωτοδι¬κών Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος στο πόρισμά του (από μια δικογραφία 500.000 σελίδων!) επισήμαινε ότι υπάρχουν σο¬βαρές ενδείξεις δωροδοκίας, ωστόσο, εί¬χε κρίνει ότι δεν στοιχειοθετείται το αδί¬κημα της απιστίας για πολιτικά πρόσωπα. Μετά, ωστόσο, την παραγγελία για τη δι-ενέργεια μεγάλης προκαταρκτικής εξέτα¬σης για τα εξοπλιστικά προγράμματα, που ξεκίνησε από τις καταγγελίες για «πλουτι-σμό κάποιων», πριν από ενάμιση χρόνο, του πρώην γενικού διευθυντή αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων του υπουρ-γείου Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βασιλάκου, η προμήθεια των LEOPARD-2HEL μπαίνει εκ νέου στο μικροσκόπιο των δι-καστικών αρχών.
Υπενθυμίζεται ότι τη συγκεκριμένη προμήθεια, συνολικού ύψους πάνω από 2 δισ. ευρώ, είχε καταγγείλει τότε η Ν.Δ. διά του αρμόδιου τομεάρχη της και με¬τέπειτα υπουργού Εθνικής Άμυνας Σπή¬λιου Σπηλιωτόπουλου, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι, όταν θα γινόταν κυβέρ¬νηση, θα προχωρούσε σε επαναδιαπραγ-μάτευση της σύμβασης• αυτό και έκανε, καθώς οι Γερμανοί, αντιλαμβανόμενοι τα κενά που υπήρχαν, κάτι που αποδεικνύ¬εται από τις σημερινές δικαστικές έρευ¬νες, παραχώρησαν στη χώρα μας δωρε¬άν 150 LEOPARD 1Α2 μαζί με εργοστα¬σιακό εξοπλισμό και ανταλλακτικά και 84 LEOPARD 2Α4 προς 250.000 ευρώ έκα¬στο μαζί με τα πυρομαχικά, όταν κάθε άρ¬μα που αποκτήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κόστισε στον Έλληνα φορολο¬γούμενο πολίτη πάνω από 8.000.000 ευ¬ρώ, χωρίς τα πυρομαχικά.
Τα άρματα εί¬χαν προταθεί από τη γερμανική κυβέρ¬νηση ως ενδιάμεση λύση, ωστόσο η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέλεξε την προ¬μήθεια νέων! Μάλιστα, όταν τα συγκεκρι-μένα άρματα (LEOPARD-2HEL) άρχισαν να φτάνουν από το 2008 στην Ελλάδα, δι¬απιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα.

ΒΑΣΩ ΠΑΛΑΙΟΥ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-28/3/2012)
i
xnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου