Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Συγκλονίζουν τα κρούσματα παιδικού καρκίνου στη Ρόδο!


ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΣΟΚ
Μόνο στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» νοσηλεύονται 30 παιδιά, τα περισσότερα με λευχαιμία. Πέντε νέα περιστατικά το τελευταίο εξάμηνο!...


Συγκλονιστικά περιστατικά μικρών παιδιών από τη Ρόδο που προσβλήθηκαν από καρκίνο, έφερε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ του Δημήτρη Γκαρτζώνη που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα «Δράσις». 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μόνο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» φιλοξενούνται τον τελευταίο καιρό 30 Ροδιτόπουλα με λευχαιμία (κάποια από αυτά σε προχωρημένο στάδιο), όπως αναφέρει μητέρα, το παιδί της οποίας περιθάλπεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Όμως και σε άλλα νοσοκομεία των Αθηνών νοσηλεύονται παιδιά και έφηβοι από τη Ρόδο με την ίδια ασθένεια. Ο ακριβής αριθμός τους όμως δεν είναι εύκολο να επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα περισσότερα από τα παιδιά πάσχουν από λευχαιμίες, νευροβλαστλωματα και νεφροβλαστώματα, ενώ σε μικρότερο ποσοστό τους εμφανίζονται όγκοι στον εγκέφαλο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγους μήνες κατέληξε παιδί 2 ετών που είχε προσβληθεί από καρκίνο στον εγκέφαλο. Ένα άλλο παιδί ηλικίας 3,5 ετών που αντιμετωπίζει επίσης την ίδια ασθένεια, δίνει σκληρή μάχη να διατηρηθεί στη ζωή και δυστυχώς, διαπιστώνονται τακτικά νέα κρούσματα. Μόνο το τελευταίο εξάμηνο έχουν διαγνωσθεί πέντε νέα κρούσματα καρκίνων σε Ροδιτόπουλα.


Για τους παιδικούς καρκίνους, η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Ντίνα Μαχαιρίδου δήλωσε: «Έχει διαπιστωθεί ότι ο καρκίνος είναι η δεύτερη αιτία θανάτου σε παιδιά, μετά τα τροχαία ατυχήματα. Δεν μπορούμε όμως να πούμε, ότι στη Ρόδο το πρόβλημα έχει μεγαλύτερη ένταση από ό,τι σε άλλες ελληνικές πόλεις. 
Το τελευταίο εξάμηνο είχαμε πέντε νέα περιστατικά και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για αριθμό υψηλότερο από ότι συνήθως. Θεωρώ όμως, ότι αυτό είναι ένα τυχαίο γεγονός, αφού όλα τα παιδιά διαμένουν σε διαφορετικές περιοχές και μάλιστα απομακρυσμένες η μία από την άλλη».

Μεταναστεύουν στην Αθήνα


Οι οικογένειες που έχουν παιδί με καρκίνο περνούν το Γολγοθά τους. Στη Ρόδο δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, καθώς δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα και οι γιατροί (στο νοσοκομείο γίνεται απλά η διάγνωση του προβλήματος). Πολλές οικογένειες αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν από τη Ρόδο στην Αθήνα για να είναι το άρρωστο παιδί τους δίπλα στις κλινικές και στα νοσοκομεία. Εννοείται βέβαια, ότι όλη αυτή η ταλαιπωρία τους «γονατίζει» οικονομικά και ψυχικά.


 
rodosalarm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου