Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Τώρα που χαμήλωσαν τα «φώτα», τoν ξέχασαν – για ακόμη μια φορά – όλοι – Ο μεγάλος Κοζανίτης μαραθωνοδρόμος Μιχάλης Παρμάκης συγκινεί με το ήθος και την αξιοπρέπειά του: «Όχι δεν με βοήθησε κανείς. Ας είναι …εγώ θα συνεχίσω να αγωνίζομαι!»

Δυστυχώς – για ακόμη μια φορά – τον ξέχασαν όλοι. Παρά τις μεγάλες επιτυχίες του με την κατάκτηση της 1ης θέσης στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2010 και το 2012, ο άνεργος σπουδαίος Κοζανίτης μαραθωνοδρόμος Μιχάλης Παρμάκης (πατέρας τριών παιδιών), δεν εγκαταλείπει τον πρωταθλητισμό και συνεχίζει απτόητος – κάτω από αντίξοες συνθήκες -  τις προπονήσεις του στο Δημοτικό – Τριτοκοσμικό – Αθλητικό Κέντρο Κοζάνης.
Το kozan.gr επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να πληροφορηθεί τα της προετοιμασίας του και κυρίως αν όλες οι υποσχέσεις και τα «μεγάλα» λόγια που έλαβε – από τους συνήθεις «ύποπτους» – μετά την πρόσφατη επιτυχία του, έγιναν πραγματικότητα. «Όχι δεν με βοήθησε κανείς. Ας είναι …εγώ θα συνεχίσω να αγωνίζομαι!», μας ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς να εκφράσει το παραμικρό παράπονο. Η στάση του πραγματικά συγκινεί, σε αντίθεση με τη στάση της πολιτείας και των τοπικών εκπροσώπων της που εξοργίζει.
Ο Μιχάλης Παρμάκης, λίγες μέρες μετά από το θρίαμβό του στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, δεν πανηγύρισε, ούτε διεκδίκησε τρόπους εξαργυρώσεως της επιτυχίας του. Ζήτησε αποκλειστικά το προφανές. Καλύτερες συνθήκες προετοιμασίας για τις επόμενες αγωνιστικές προκλήσεις που  ξεκινούν τον Απρίλιο του 2013, αφού το να αγωνίζεται κανείς σε τόσο υψηλό επίπεδο (ευρωπαϊκό - παγκόσμιο πρωτάθλημα), προϋποθέτει τη μετάβαση και προετοιμασία σε προπονητικά κέντρα του εξωτερικού, προκειμένου o αθλητής  να διεκδικεί – κάθε φορά – τους στόχους του με τις καλύτερες δυνατόν προϋποθέσεις. Στην περίπτωση του Μιχάλη Παρμάκη, απαιτούνται περίπου 4000 – 5000 ευρώ για το σκοπό αυτό (έξοδα προπονητή – αθλητή, για τη μετάβασή τους σε Κύπρο ή Νότια Αφρική), χρηματικό ποσό δηλαδή πολύ μικρό εν συγκρίσει  με τη μεγάλη διάκριση και χαρά που σκόρπισε με την επιτυχία του στους πολίτες της Δ. Μακεδονίας και ιδιαίτερα της Π.Ε. Κοζάνης. Πολύ μικρότερο κι από τα ποσά που δαπανώνται κατά καιρούς από την επίσημη πολιτεία (βλ. Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης) για χρηματοδοτήσεις συλλόγων, πανηγυριών, εξοπλισμών κ.ο. 
Ως γνωστόν και καθιερωμένο, η επιτυχία ενός αθλητή (άνεργου και ανιδιοτελή), δεν ανταλλάσσεται με ψήφους, όπως τα κάθε λογής ρουσφέτια που διεκπεραιώνουν οι συνήθεις ύποπτοι στα γραφεία τους ή αλλού.  Άλλωστε για να μπορείς να αξιολογείς το αξιόλογο, χρειάζεσαι κάτι πολύ σημαντικό: Λίγη τσίπα μωρέ!


kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου